Újburgonya gőzölve

A burgonya, a köznyelvben krumpli, tájnyelvi nevén kolompér, krompé vagy pityóka egy keményítőben gazdag, gumójáért világszerte termesztett növény

Hozzávalók

1/2 kg apró szemű újburgonya

1 babérlevél

2 fokhagymagerezd

durva szemű tengeri só

gozoltujkrumpli480

Elkészítés 2 fő részére

A krumpli vékony héját ledörzsöljük, a nagyobbakat félbevágjuk. Egy lábas aljára vizet öntünk, beletesszük a babérlevet és a héjas fokhagymagerezdeket. Felforraljuk.

Ráteszünk egy párolóbetétet vagy szűrőt (a lényeg, hogy ne érjen bele a vízbe), belerakjuk a krumplit, lefedjük, vagy alufóliával letakarjuk úgy, hogy ne tudjon kijönni a gőz.

Kb. 10 perc alatt puhára gőzöljük. Azonnal tálaljuk. Jól illik hozzá valamilyen fűszervaj.

 

További NoSalty.hu receptek

eperkremlevesmandulasturogomboccal480
finom480 uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www19

Eperkrémleves mandulás túrógombóccal >>

Könnyű nyári finomfőzelék >>

További receptek >>

Forrás: