Spárga füstölt lazac köntösben 2012-06-05 Diéta Megosztás: Tweet A halban így a lazacban levő eszenciális zsírsavak, azaz az omega 3 és omega 6, fogyasztása ajánlott, mert pozitív hatást gyakorolnak a szívre és az érrendszerre Hozzávalók 6 szelet füstölt lazac 18 db fehér vagy zöld bébi spárga 1 kk cukor vinaigrettehez 50 ml extra szűz olívaolaj 1 tk balzsamecet ½ citrom leve só, bors 1 tk dijoni mustár Elkészítés 6 fő részére A spárgát megtisztítjuk, majd blansírozzuk sóval és cukorral ízesített vízben, 2 percig. Lehúzzuk a lábast a tűzről, de nem öntjük le a spárgákról a vizet, hanem abban hagyjuk kihűlni, hidegebb helyen. A vinaigrette-hez az összes hozzávalót egy mély tálba öntjük és kézi habverő segítségével alaposan elkeverjük. A kihűlt spárgákat kivesszük a vízből és konyhai papírtörlővel száraza itatjuk. A spárgákat hármasával egy-egy szelet füstölt lazacba göngyöljük, tányérokra tesszük és meglocsoljuk a vinaigrettel. További NoSalty.hu receptek Szepezdi káposztasaláta >> Párolt zöldborsó francia módra >> További receptek >> Forrás: