Spárga füstölt lazac köntösben

A halban így a lazacban levő eszenciális zsírsavak, azaz az omega 3 és omega 6, fogyasztása ajánlott, mert pozitív hatást gyakorolnak a szívre és az érrendszerre

Hozzávalók

6 szelet füstölt lazac

18 db fehér vagy zöld bébi spárga

1 kk cukor

vinaigrettehez

50 ml extra szűz olívaolaj

1 tk balzsamecet

½ citrom leve

só, bors

1 tk dijoni mustár

spargafustoltlazackontosben480

Elkészítés 6 fő részére

A spárgát megtisztítjuk, majd blansírozzuk sóval és cukorral ízesített vízben, 2 percig. Lehúzzuk a lábast a tűzről, de nem öntjük le a spárgákról a vizet, hanem abban hagyjuk kihűlni, hidegebb helyen.

A vinaigrette-hez az összes hozzávalót egy mély tálba öntjük és kézi habverő segítségével alaposan elkeverjük. A kihűlt spárgákat kivesszük a vízből és konyhai papírtörlővel száraza itatjuk. A spárgákat hármasával egy-egy szelet füstölt lazacba göngyöljük, tányérokra tesszük és meglocsoljuk a vinaigrettel.

 

További NoSalty.hu receptek

szepezdikaposztasalata480
parolt_boros_francia_modra480 uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www21

Szepezdi káposztasaláta >>

Párolt zöldborsó francia módra >>

További receptek >>

Forrás: