Krémleves csicsókából

A csicsóka a őszirózsafélék családjába növény, ami közeli rokonságban áll a napraforgóval. Nézzük mi történik vele, ha pépesítjük.

60 dkg csicsóka

2 szál fehérrépa

0,7 l alaplé

1 fej mogyoróhagyma

3 ek olívaolaj

1 dl habtejszín

frissen tört fehér bors

tálaláshoz

3 ek dióbél

kéksajt

kremleves_csicsokabol

Elkészítés  3 fő részére

 

A megpucolt csicsókát és fehérrépát felkockázzuk. Az apróra vágott mogyoróhagymát az olívaolajon dinszteljük, hozzáadjuk a zöldségeket, feltekerjük a lángot, és pár percig pirítjuk. Felengedjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük.

Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és igazítunk a fűszerezésen, ha kell. Összeforraljuk és kész is a finom krémleves.

Szárazon felhevített serpenyőben megpirítjuk a diót. Pirított dióval és kéksajttal kínáljuk a levest.

 

További NoSalty.hu receptek

nosalty_betakarotin_bomba
pikanspisztrangvajonparoltborsoval uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www38
Béta-karotin bomba >>

Pikáns pisztráng vajon párolt borsóval >>

További receptek >>

Forrás: