Krémleves csicsókából 2011-11-17 Diéta Megosztás: Tweet A csicsóka a őszirózsafélék családjába növény, ami közeli rokonságban áll a napraforgóval. Nézzük mi történik vele, ha pépesítjük. 60 dkg csicsóka 2 szál fehérrépa 0,7 l alaplé 1 fej mogyoróhagyma 3 ek olívaolaj 1 dl habtejszín só frissen tört fehér bors tálaláshoz 3 ek dióbél kéksajt Elkészítés 3 fő részére A megpucolt csicsókát és fehérrépát felkockázzuk. Az apróra vágott mogyoróhagymát az olívaolajon dinszteljük, hozzáadjuk a zöldségeket, feltekerjük a lángot, és pár percig pirítjuk. Felengedjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és igazítunk a fűszerezésen, ha kell. Összeforraljuk és kész is a finom krémleves. Szárazon felhevített serpenyőben megpirítjuk a diót. Pirított dióval és kéksajttal kínáljuk a levest. További NoSalty.hu receptek Béta-karotin bomba >> Pikáns pisztráng vajon párolt borsóval >> További receptek >> Forrás: