Az édesgyökér gyógyhatásai

Az édes és gyógyító növény. Ismét terjed az édesgyökér fogyasztása. Mitől és mit gyógyít ez a növény?

Az édesgyökér régóta ismert növény és már a kezdetekben tisztában voltak a gyógyhatásaival. A köhögéscsillapításra és görcsoldásra természetes gyógymódot jelent. Ma azt is tudjuk, hogy milyen egyéb rendellenességek és bántalmak megszüntetésére ajánlatos.

édesgyökér 2

 

Különleges

Háromszor-négyszer édesebb a cukornál és csak a burgonya terjedése szorította vissza az édesgyökér fogyasztását. A benne található glycyrrhizin miatt válik különösen édessé, amely a növény több mint 20 %-át teszi ki.

Keleti gyógyászat

A népi gyógyászat mellett a keleti orvoslásában sem ismeretlenek az édesgyökér természetes gyógymódjai. Nem csak nyersen, főzetként és gyógyteaként is használták a szamárköhögés és influenza gyógyításában.

Az édesgyökér pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy más gyógynövényekkel együtt alkalmazva, felerősíti azok gyógyerejét.

Gyógyhatása

A korábban említett mellett a növényből készült tea vagy főzet természetes gyógymód a szervezetben fellépő gyulladás kezelésére és gyomorbántalmakra egyaránt. Emellett vizelethajtó, illetve különösen ajánlott a vese- és epekő kezelésekor. A számos gyógyhatását figyelembe véve, nem véletlen, hogy az édesgyökér egyre több készítmény alkotóelemévé vált. Homeopátiás szerek dobozát olvasva gyakran találkozhatunk vele.

Különleges felfedezés

Az édesgyökérből kivont glabridin értékes felfedezésnek bizonyul a diétázók és túlsúlyosak számára. Az ezzel kapcsolatos vizsgálatok szerint ez a hatóanyag képes módosítani a hízásért felelős géneket. Amellett, hogy képes optimalizálni a zsírégetést a szervezetben, megakadályozza a máj elzsírosodását.

Gyógyír a női panaszra

A növény hozzákapcsolódva a szervezet ösztrogén receptoraihoz, meg tudja gátolni a menstruáció előtt jelentkező fájdalmat. Ezzel együtt, nem csak a magas ösztrogént szint esetében érdemes alkalmazni az édesgyökeret. Ha kevés a szervezetben az ösztrogén, képes pótolni annak hiányát. Ezért a klimax időszakában hatékony megoldást jelent.

Alkotóelemeinek köszönhetően a kutatások folyamatosan újabb és újabb pozitívumait fedezik fel az édesgyökérnek. Így mára a korábban ismert természetes gyógymódok mellett egyre több betegség kezelésére alkalmazzák.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.