Utahi sómasszázs

A só gyógyhatását már régóta felhasználják, hiszen olyan ásványi anyagokban és nyomelemekben bővelkedik, ami rendkívül hasznos az emberi szervezet számára.

Gyógyászati alkalmazásán kívül a kozmetikában is egyre nagyobb szerepet kap a só, mint az egyik legtermészetesebb szépítőszerünk. A közismert holt-tengeri és a himalája só alkalmazása mellett egy – ma még ritkábban fellelhető – de annál értékesebb szépészeti eljárást szeretnénk bemutatni az utahi maszázs ismertetésével.

0psbzylv1

Az utahi sósivatagból származó só különleges és ritka összetételű.

Alkotóelemei: nátrium 19%, kálium 15%, kalcium 15%, magnézium 11%, vas 3%, mangán 3%, szelén 0,5%, klorid 21%, jodid 4,5%, bromid 5%, réz, foszfor, cink és szilícium 1%. Legfőbb titka, hogy az ásványi anyagokon és nyomelemeken kívül különböző szerves növényi kivonatokat is tartalmaz, ayurvédikus gyógynövény-esszenciák teszik egyedülállóvá, pl. Aloe Vera, Kamilla, Majoránna, Hársfa, Bojtorján, Cickafark, Kék mályvavirág, Komló, Levendula, Vetiverfű, Menta és Fekete nadálytő. A só felhasználása előtt ezeket a gyógynövényeket 2 évig érlelik az utahi sóban.

 

A sivatagi méregtelenítő sómasszázs

Hidratáló, vitalizáló, méregtelenítő masszázs. A gyógynövényes sóval az egész testet átmasszírozzák, beleértve a hajas fejbőrt és az arcot is. Az utahi sómasszázs során az értékes só, és az alkalmazott masszázsolaj biztosítja a test alapos méregtelenítését. Kitisztítja a bőr mélyebb rétegeit, miközben a só illóolajtartalma felüdíti és megnyugtatja testünket, lelkünket. Egyben kitűnő testpeeling is, mert a sómasszázs során a felső elhalt, elszarusodott hámréteget eltávolítja a bőrről, szabaddá válnak a pórusok, így bőrünk oxigénfelvevő képessége jelentősen megnő. A kezelés általában 45 percet vesz igénybe, komplex terápia esetén akár másfél órás is lehet.

qsheoc0k

Hatásai

A méregtelenítő sómasszázs hatását az érintés és illat együttesen fejti ki. Az utahi só ásványi anyagai, gyógynövénytartalma és illóolajai a szépségápolás alapjai. Gyógynövénytartalmánál fogva méregtelenítő, hidratáló, nyugtató, frissítő, bőrszépítő, fiatalító hatású. Nem csak a bőr felszínét és felsőbb rétegeit tisztítja, hanem a mélyebb rétegekből is eltávolítja a méreganyagokat és salakanyagokat. Élénkíti a vérkeringést, fokozza a bőr komfortérzetét, javítja a sejtek működését, segít a szabadgyökök elleni védelemben, növeli a bőr vízmegkötő képességét. Antidepresszánsként hat az idegrendszerre, segít a testi-lelki harmónia megteremtésében.

Bőrünk fellélegzik, rugalmas, puha és bársonyos tapintású lesz.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.