Jók a hazai szállások!

A magyar utazók elégedettek a belföldi szálláshelyekkel és imádják a wellnesst – derül ki egy felmérésből.

Egy szálláshelyekkel és utazásokka foglalkozó honlap összegyűjtötte Magyarország legjobb és legnépszerűbb szállodáit, a különböző kategóriákban összesen mintegy 26 ezer válaszadó értékelt több mint 3000 szálláshelyet – ismerteti a szervezet közleménye.

Az utazók a tisztaság, kényelem, személyzet, biztonság, elhelyezkedés, ár/érték arány és az alapján értékelték a szállásokat, hogy szívesen visszatérnének-e oda. A felmérés alapján a hazai utazók rendkívül elégedettek, hiszen a szállodákat a megadott szempontok szerint átlagosan 89,5 százalékra értékelték. Az eredményeket a Magyar Turizmus Zrt. szakmai támogatásával készült a TOP100 hazai szállás című kiadványban tették közzé.

csaladi-nyaralas1

Az év szállodája a zalakarosi Hotel Karos Spa lett, a második az egerszalóki Mesés Shiraz Hotel, a harmadik pedig a sümegi Hotel Kapitány Wellness. Vagyis a nagyvárosok szállodái nem fértek be az első három közé, sőt a belföldi, hazai vendégéjszakák száma alapján képzett TOP10-es listából is csak Zalakaros tudott bekerülni.

A győztes Hotel Karos Spa az ár/érték arányt kivéve valamennyi kategóriában 90 százalék feletti értékelést kapott, összességében pedig 97 százalékos visszajelzést érdemelt ki az Utazok.hu szavazóitól.

A szavazók korát, illetve utazópartnerét figyelembe véve a kiadvány több kategóriába sorolta az értékeléseket. Így alakult ki például a TOP20 romantikus vagy a TOP20 családbarát szálláshelyek listája.

A szavazók véleménye szerint Magyarország legromantikusabb szálláshelye az összetettben második helyen végző Mesés Shiraz Hotel lett. Előkelő helyezését egzotikus hangulatának, hosszan nyitva tartó wellness részlegének és a párok számára kínált különleges szolgáltatásainak, például a különleges lakosztálynak köszönheti.

Az év családbarát szálláshelye az összességében harmadik helyen végző Hotel Kapitány Wellness lett, a családosok szimpátiáját a számos gyerekprogrammal, lovagi tornák rendezésével és családi szobák biztosításával sikerült elnyernie.

A nyugdíjasok kedvence a Hotel Eger & Park lett. A siker itt is azon múlt, hogy a megfelelő szállodai szolgáltatások mellett külön a nyugdíjasok számára kialakított programokat, például bortúrákat, kultúresteket és egészségmegőrző szolgáltatásokat is nyújtanak, miközben a wellness szolgáltatások az idősebbek számára is fontosak – írja közleményében a szálláshelyekkel és utazásokka foglalkozó honlap.

Forrás: