Online portál a hazai gyógyvizekhez

Hazánkban – természeti adottságoknak köszönhetően – olyan gyógyvizek találhatók, melyek a közép-európai régión kívül nincsenek máshol Európában.

Az új Széchenyi-terv gazdasági fejlesztéseinek kitörési pontjai közül az egyik a gyógyturizmus fejlesztése.

A hazai balneoterápiás gyógykezelések, a termálvizek és gyógyfürdők köré épített szolgáltatások kihasználtsága számos erőfeszítés ellenére alacsony.

Ismertségük hazánkban is változó, de az európai lakosság számára szinte teljesen ismeretlen. A most készülő balneológiai portál a hazai és a külföldi gyógyulni vágyó embereknek egyaránt számos hasznos ismeretet és tanácsot nyújt.

otthoni%2520munka1

Többnyelvű, interaktív, dinamikus funkcióival részletesen ismerteti majd a gyógyvizekkel kapcsolatos fontos ismereteket és a kapcsolódó egészségügyi szolgáltatásokat.

Több szempontú keresőrendszerével pedig megtudhatók a vizek gyógyító hatásai, a balneoterápiás gyógykezelések fajtái, a kezelések javallatai és ellenjavallatai, a gyógyvizek fizikokémiai jellegzetességei, melyek a javasolt vizsgálatok a gyógyvizes kezelés megkezdése előtt és az egészségbiztosítói finanszírozás lehetőségei. Az „orvos válaszol” rovatban szakértők válaszolnak az érdeklődők kérdéseire.

viz23

A szolgáltató portál kalkulátorai segítenek a kórkép súlyosságának és rizikóinak felmérésében. A rendszeren keresztül az egyes gyógykezelések időpontja is egyeztethető és szállás is foglalható. A portál további sajátossága, hogy az érdeklődők részletes tájékoztatást kapnak arról, hogy saját országuk biztosítói mely szolgáltatások költségeit térítik meg, milyen kezelésekre jogosultak és ezeket milyen módon igényelhetik. A szolgáltatások igénybevételéhez szükséges előzetes engedélykérelmek is letölthetők lesznek.

Forrás: