Kedves kollegákkal a hosszú életért

Egy új tanulmány szerint a jó munkatársainkkal való jó kapcsolat a legjobb megelőzési módja az idő előtti halálozásnak.

A kutatók 820 ember vizsgálata után jutottak a következtetésre, miszerint az alacsonyabb beosztásban dolgozó 38-43 éveseket sokkal kevésbé fenyegeti a korai halálozás akkor, ha jóban vannak a munkatársaikkal. A közép- és felsővezetők tekintetében nem találtak ilyen összefüggést.

A Health Psychology című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a jó munkakapcsolat biztonságot és támogatást ad az érintetteknek, önbizalomhoz juttat, ezáltal csökkenti a halálozást. Az egymásnak nyújtott segítség és a barátságos légkör mindig pozitív hatású.

tanar2

A kutatás a Tel Aviv-i Egyetemen készült 1988 és 2008 között. A résztvevők egyharmada volt nő, 80 százalékuk volt családos, és 45 százalékuk végzett el legalább tizenkét osztályt. A magasabb beosztás a férfiakra pozitív, a nőkre azonban negatív hatással volt.

A kutatás vezetője, Dr. Arie Shirom beismerte, hogy nem vettek figyelembe bizonyos dolgokat, például a munkával járó terhelés változását, azonban hozzátette, hogy más vizsgálatok rendelkezésre állnak ezek elemzéséhez.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.