A zöld szemű szörnyeteg a neten is lecsap

Jönnek az internet nyomozók. Név-szerint lenyomozni kivel kavarhat a pasid? Beteges vagy sem, ha nyomon követed a neten?

A Facebook, az IWIW és más közösségi oldalakon való megjelenés hasznosságáról lehet vitatkozni. Az online lét veszélyeiről sok helyen lehet olvasni, ennek ellenére egy féltékeny társ számára az adatlapok világa jelenti a mennyországot. Korábban az ismerőseit kellett ráállítania párjára, ha biztos akart lenni, hogy a bulikban nem szórakoztat más lányokat.

Esetleg lopott pillanatokban a mobiljának üzeneteit és híváslistáját kellett csekkolnia, hogy megnyugtassa kedélyeit. Szerencsére ma már önállóan végezheti kissé beteges tevékenységét.

Mi is fejlődünk, vagy csak a technika?

Észrevétlenül keríthet hatalmába minket ez az őrület. A féltékenység önmagában meg tudja mérgezni az ember tudatát és ezzel együtt szép lassan a kapcsolatot is. Jó hír, hogy a technika világának fejlődésével ma már minden gyorsabban történik, beleértve az idegőrlő féltékenység terjedését agyunkban.

kapcsolat4

Ha megismerkedünk valakivel, nem azért akarjuk kideríteni a teljes nevét, hogy kedvünkre ízlelgethessük milyen lesz a házasság után jövendőbelink nevét felvenni. Illetve azon sem kell aggódnunk, hogy napokba vagy hetekbe fog telni, mire megint lesz egy alkalom, ahol ismét összefuthattunk vele. Sőt, azt a kockázatot sem kell vállalnunk, hogy személyes beszélgetésbe kezdve derítsük ki, valóban felkelti-e az érdeklődésünket a külsőleg szimpatikus személy.

Elmerülni a múltjában

Nincs más teendőnk, csak hazarohanni, vagy előkapni a zsebünkből életmentő mobilunk és bepötyögni a nevét a megfelelő oldalakon. Kiválasztottunk nyitottságán múlik, hogy milyen gyorsan deríthetjük ki hány éves, hol született, hogy hívják a kutyáját, esetleg hogy mikor esett ki az első tejfoga.

Ennek a csodálatos virtuális világnak köszönhetően pár klikkelés után eldönthetjük, továbbra is érdemesnek tartjuk-e a kapcsolat felvételére. Természetesen nem a személyes kapcsolatra gondolok. Attól még számos komment és csetelés választ el minket.

Virtuális viszonyok

Ha a gépek segítségével ismerkedünk, miért ne vennénk hasznukat a kapcsolat megölésénél is? Teljesen jogosan borul ki az a lány, aki két hét után, még mindig nem látja élete szerelmének adatlapján, hogy mostantól összekötötték életüket. Emellett az is valós okot ad a vitára, ha a pasink naponta több lánnyal is "összebarátkozik", vagy megjegyzést ír a képük alá.

internet-szerelem

Oknyomozás egérrel

Párunk rendszeres ellenőrzése beleivódik a mindennapi tevékenységünkbe. A több órás próbálkozás, hogy kiderítsük jelszavát szintén nem tekinthető kényszerességnek vagy a beteges féltékenység egy jelének. Ez csupán egészséges kíváncsiság. Azok, akik magukra ismertek ne essenek kétségbe.

Ez normális és csak annyit jelent, valóban érdeklődnek a barátjuk irányt. Illetve a barátjuk barátai és azok barátai, nomeg az exek iránt. Az ehhez hasonló viselkedést megfigyelve nem kell meglepődnünk, hogy egy neves pszichológiai szaklap az ún. Facebook Féltékenységi Szindróma felvételét kérte, mint a legújabb pszichológiai zavar. Csak így tovább.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.