Tükör a testedhez

„Az, aki szép, az reggel is szép…mondok valamit, a tükröd hazudik, nehogy el hidd, hogyha másnak lát!”- hangzik Charlie – Légy, aki vagy című számában

Topmodell: hibátlan bőr, karcsú derék, formás popsi, szép mellek, igéző pillantás. Címlapokon, plakátokon mosolyognak ránk, a tökéletesség sugárzik belőlük.  Sokszor szürke kisegérnek érezzük magunkat mellettük. Pedig nem kell! Ők sem hibátlanok, legtöbbször a photoshop csodáit látjuk a képeken.

Mindenkiben megvan az a plusz, csak elő kell hozni a bennünk szunnyadozó igazi, önbizalom teli, magabiztos nőt. Csupán egy-két apró trükk kell hozzá.

1. Figyeljünk oda a külsőnkre!

Fontos az ápoltság: bőrünk rugalmassága, üdesége, hajunk, kezünk, körmünk tisztaságára, gondozottságára. Ez alkotja az összképet egy emberen, hogy szép.

szepsegapolas_kepgaleria3

2.Magabiztosság

Ha önbizalom hiányosak vagyunk, hajlamosak vagyunk bezárkózni. Ezt felejtsük el! Egy határozott kiállás, saját vélemény formálása pozitívként hat egy társaságban.

3. Kisugárzás

Kedves köszönés, egy ölelés, segítőkészség. Mind-mind apróságok, mindenesetre pozitív hatással van a rólunk kialakított véleményre. És persze egy mosoly is csodákra képes!

A három egyszerű szempontot átolvasva egyszerűnek tűnhet az önbizalomhiány leküzdése. Ez még sem olyan könnyű. Sok embernél ez lelki eredetű.

Ahhoz, hogy saját magunkban fel tudjuk fedezni a jót, a szépet, figyeljünk a környezetünkre. Mikor, milyen szituációkban tudunk legjobban érvényesülni. Környezetünk, mikor figyel ránk a legjobban, és persze mi mikor érezzük a legjobban magunkat.

Forrás: