Egészséges a Vad Fruttik?

A Vad Fruttik zenekar augusztus 22-én ad koncertet a budapesti Zöld Pardonban. Likó Marcellt, a Vad Fruttik énekesét kérdeztük arról, hogyan próbálja megőrizni egészségét a pörgős mindennapokban.

A te életformád megköveteli az éjszakába nyúló munkát. Hogy érzed, mennyire van ez hatással a fizikai egészségedre?

Nagyon, a másnapok sokszor még alkohol nélkül is nehezek. A koncertek helyszínéig és onnan vissza több száz kilométert utazunk, egy-egy fellépés pedig maximális igénybevételt jelent. Hajnalra, vagy nem egyszer reggelre érek haza Veszprémbe, van, hogy órákig csak bámulok magam elé, mert a belső órám teljesen mást sugall, mint amit érzek.

Milyen módszerekkel próbálod helyrehozni a bioritmusod egy nehezebb, koncertekkel teli időszakban?

Nem ritka, hogy egy fellépés másnapján teljesen alkalmatlan vagyok a létezésre. Dalszövegeket kellene írnom, az agyamat használnom, de egyszerűen nem megy. Ilyenkor próbálok minél többet aludni, ami nem sikerül, ezért buta filmeket nézek, hogy „lezombuljak”. Az remekül működik. „Zs” kategóriás filmekből már csúcs-szuper vagyok.

vadfruttik

Láttam egyszer egy tévéműsort arról, mit kell tenni, ha az ember egyik időzónából átrepül egy másikba. Azt javasolták, hogy éjszaka már ne egyél semmit, inkább reggel pótold az elmaradást. Ezt a módszert próbálom néha követni a koncertezős időszakban. A kajálásra is igyekszem odafigyelni. A szendvicsektől konkrétan már herótom van.

A fesztiválhelyszíneken nem túl változatos a kínálat, általában egy pizzaszelet vagy gyros a menü. Gondolkodtam azon is, hogy rendszeresítek magamnak egy ételhordót, és viszem a főzeléket meg a levest, mint a menzások.

Szeretsz sportolni, sportolsz valamit?

A koncertek utáni napokon nincs hozzá tehetségem, de egyébként szeretek mozogni. Versenyszerűen sohasem sportoltam, egyszerűen utálok versenyezni. Biztos valami gyerekkori sérelem lehet a háttérben, például hogy a sporttagozatos fiúk elsőtől nyolcadikig folyton elvertek minket fociban.

liko

Szeretem a csapatsportokat, de erre értelemszerűen kevés a lehetőség, azonban néha sikerül rávennem a fiúkat a strandon, hogy kockázzunk – olyasmi, mint a black jack, csak dobókockákkal – , és közben nem kell mozogni, ami jó hír azoknak is, akik nem szeretnek ugrálni.

A futás és a kerékpározás nagy kedvenc, bár a futást gyorsan megunom, mert mindig ugyanolyan. Időnként eljárok a lakásomhoz közeli felnőtt játszótérre, hogy az emberek bámulhassák az erkélyről, hogy vajon mi lenne, ha ők is kipróbálnák.

Mi az a tevékenység, ami a leginkább „kikapcsol”?

Talán az olvasás, meg az alvás. De ha választani kell, inkább az alvás. Néhanapján komolyzenét hallgatok, és nemrég konstatáltam is, hogy ez a Mozart értett az erotikához.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: