Az allergiás nátha tünetmentes kezelése

Teljes tünetmentességhez vezet és minden jelenleg rendelkezésre álló gyógyszeres kezelésnél hatékonyabb az új kombinációs orrspray.

Az Egyesült Államokban már egy éve patikai forgalomban lévő orrspray az allergiás nátha bármely, szezonális és perenniális (azaz az egész évben jelen lévő allergének által előidézett formájában) is sikeresen használható, és alkalmazása valamennyi idült nátha esetén is (beleértve az ún. vazomotoros náthát) tökéletes tünetmentességet eredményez.

A "titok" abban rejlik, hogy a gyógyszer az allergiás rinitisz kezelésében már jól bevált korábbi készítmények összetevőit, antihisztamint és intranazális szteroidot tartalmaz, melyek kombinálása tovább fokozza ezek kedvező hatását. Az új kombinációs orrspray biztonságosságát egyéves folyamatos kezeléssel igazolták.

natha20

A 300 fél évig és 100 egy évig nyomon követett beteg közül egyetlen egynél sem alakult ki orrnyálkahártya sorvadás vagy fekély. Az egyéb mellékhatások (pl. fejfájás, szagérzés zavara) tekintetében is igen kedvezőek a tapasztalatok: azonosak és azonos gyakoriságúak voltak a kontrollcsoportban placebót kapott páciensek által észleltekkel.

Épp ezért jó hír az allergiás náthában szenvedő hazai betegek számára, hogy a rendkívül sikeres terápiás készítmény hamarosan, várhatóan jövő tavasztól már nálunk is elérhető lesz.

Forrás: