Az alsó arc erősítése – az intim tornáról

Az intim torna hallatán sokaknak csak a szex jut eszébe. Valójában egyéb előnyei is vannak annak, ha egy nő tornáztatja a gát és a medence tájéki részeit.

Az intim torna gyakorlatai nem teljesen új találmányok, hiszen már az ősi jógában is szerepeltek olyan gyakorlatok, melyek erősítik a gát és a medencealap területét. Emellett a hüvely izomzatának karbantartására, helyreállítására is kiválóan alkalmas.

„Számunkra láthatatlan, de nagyon is érezhető izmokról van szó, amikor intim toráról beszélünk.” – kezdi Kokenszky Mike Kata. Magát a gátizom területet nyolcas alakban érdemes elképzelni. A torna lényege, hogy teljes erővel feszítjük az izmainkat, de a teljes, tudatos ellazítási is gyakorolni.

Az intim tornán fokozatosan tanuljuk meg önállóan is mozgatni a végbél-, a hüvely- és a húgycső záróizmokat. Az intim torna akár a szülés után közvetlenül is végezhető, amikor a gátseb már nem fájdalmas. Segítségével gátizmok könnyebben tágulnak.

Fokozza az élvezeteket

Minden egészségügyi ok mellett, a gátizmok tornáztatása fokozhatja a szexuális élvezetet is. Potencia és érzékenység nővelő hatása van, mivel az izmok erősödésükkel jobban össze tudnak húzódni. Tévedés azt hinni, hogy ez a gyakorlat csak bizonyos kor felett ajánlott.

A szexuális élet kezdetével a gyakorlatokat is rendszeresen kell űzni, ha az élvezet felső fokát szeretnénk átélni. Mindössze annyi a teendőd, hogy befeszítve tartod a hüvely körüli izomcsoportot legalább 8-10 másodpercig, majd lazítasz. A gyakorlatot természetesen ismételgetni kell.

A menstruációt is megkönnyíti

Az önbizalom és az általános közérzet javul, csökkennek a menstruációval járó kellemetlen tünetek. Csökkenti a nőgyógyászati gyulladásos betegségek előfordulását, illetve segít a menopauzára való felkészülésben.

Forrás: