Edd egészségesre a hajad!

Nem csak az számít, hogy mit teszel a hajadra, hanem az is, hogy mit eszel, és ez hogyan hat a testedre.

Szappanhab, öblítés és a mozdulatsor újbóli ismétlése ismerős lehet, ám a sampon és kondicionáló önmagukban nem fogják neked megadni az egészséges hajat, amire vágyakozol. Ahhoz, hogy egészségesebb frizurád legyen, lépj ki a zuhany alól, és menj át a konyhába!

Ha egészségesen étkezel és diétázol, a bőrödön és a hajadon is meg fog látszódni. Ha vékonyszálú hajjal születtél, és mindig is a vastag varkocsokat szerettél volna a fejed tetejére, most tehetsz érte! Ez egy olyan kiegyensúlyozott diéta, amely a fehérje- és vastartalmával gyors növekedést, és vastagabb hajszálakat eredményez.

Most 10 egészséges ételről olvashatsz, ami segít a hajadat szebbé és ragyogóbbá varázsolni!

Lazac

Ez a finom olajos halak egyike Omega-3 zsírsavakat tartalmaz és magas a fehérje száma is, de kiváló szelén, B12, B6, D vitamin és magnéziumforrás is.

haj42

Zöldségek

Popeye tudott valamit már régen! A spenót, a brokkoli és a fehérrépa a vitaminok egy kiváló forrása, főleg a C-vitaminé, amire a testednek szüksége van minden esetben. Ezen kívül vasat és kálciumot is tartalmaznak.

Babfélék

A lencsefélék és a veteménybabok fontos részét képezik a ,,hajdiétának”. Nem csak bőséges fehérjét nyújtanak, hogy hajnövekedést idézzen elő, de bőséges vas, cink, és biotint is tartalmaznak. A biotin vízben oldódó vitamin, más néven H-vitamin. Érdekessége, hogy molekulája ként tartalmaz. A szervezetben leginkább az anyagcserében résztvevő különböző enzimek alkotórészeként szerepel.

Dió

A brazíliai diófélék a szelén legjobb forrásai, amely egy fontos ásványi anyag a fejbőröd egészségéért. A diók alpha-linolenic savat tartalmaznak, valamint Omega-3 zsírsavat, ami segíthet kondicionálni a hajadat. Továbbá a cink egy fantasztikus forrása is a dió, de a mandulák is, a cinkhiány ugyanis a haj hullásához vezethet.

Baromfi

Csirkéket és pulykákat is érdemes fogyasztani, mert a jó minőségű fehérje, ami bennük van, segíteni fog, hogy egészséges hajad legyen. Megfelelő fehérje nélkül, vagy kis mennyiségű fehérjével, gyenge és törékeny hajad lesz, ami a hajszín elvesztésével is végződhet.

Tojás

Mindegy milyen formában fogyasztod, mert minden formában hatásos: sütheted, főzheted, de akár össze is nyomhatod! A tojásokat találják a legjobb fehérjeforrásnak. Szintén tartalmaz biotint és B-vitamint, amelyek fontos szépségtápanyagok.

haj1

Teljes kiőrlésű magvak

Ezekben a gabonafajtákban megtalálható a cink, a vas és a B-vitamin. Azon kívül, hogy erősíti a hajat, neked is energiát biztosít! Érdemes reggel fogyasztani a teljes kiőrlésű gabonapelyhet!

Osztriga

Az osztriga fontos nyomelemeket, cinket és antioxidánsokat tartalmaz. A cink minden sejtben az anyagcsere nélkülözhetetlen eleme, mivel több, mint 200 féle enzim alkotója. Fontos elem a bőr és a haj egészségének megőrzésében.

Alacsony zsírtartalmú tejtermékek

Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, mint a sovány tej és joghurt a kalcium forrásai, ami a hajnövekedésért elengedhetetlen ásványi anyag. Savót és kazeint tartalmaznak, amely két jó fehérjeforrás. Érdemes elfogyasztani reggelente egy joghurtot, és diót hozzákeverni, hogy az Omega-3 zsírsav beviteled is meglegyen!

Sárgarépa

A sárgarépa az egészséges fejbőrért sokat tesz. A-vitamin tartalma miatt hozzájárul a szem, a bőr, a haj, a fogak és fogíny egészségének megőrzéséhez, mert fejlődésükben fontos szerepet játszik. Hatására a haj sima és bársonyos lesz.

Forrás: