Gyors receptek a szépség boszorkánykonyhájából!

Tanulj meg 1000 gyors kozmetikai tippet és trükköt a világ egyik legkisebb szépségkalauzából!

A szépség már a történelmi idők kezdeteitől nem hagyta hidegen a női nem képviselőit.

A hiúság a találékonyság szülőanyja. Az ókori Babilóniában, amikor divatba jött a szőrtelen láb, a nők az ujjuk és foguk közé feszített cérnát a szőrszálak köré hurkolva, egyenként tépték ki a szálakat. Jó módszer, ha az embernek úgy sincs mivel eltölteni a napját.

Aztán egy szép napon egy nő, aki talán kecskéket legeltetett az Eufrátesz völgyében, véletlenül forró viaszt öntött a lábára, és ahogy gyorsan lerántotta, feltalált véletlenül egy módszert a nemkívánatos szőrzet eltávolítására. Valahogy így született a gyantázás. Ma már a nők többsége inkább ezt a gyors módszert választja.482Az egyiptomiak a szemüket, körmüket gondosan kifestették, testüket illatos olajokkal kenték be. A középkorban az iszlám társadalmak tehetős nőtagjai töltöttek szépítkezéssel és tisztálkodással. A reneszánsz, majd a barokk kor lányai-asszonyai a szépséghibák tökéletes elkendőzéséért sok-sok hintőport és festéket használtak ? míg a francia forradalom véget nem vetett a túlzásba vitt kozmetikázásnak.

A szépség még ma is elsődleges szempont, de rohanó életvitelünk mellet igazi kihívás időt szakítani szépségünk ápolására. A munka, a család, a társadalmi események, üzleti utak és edzések.. mindig rohanunk. Manapság senkinek sincs ideje a bonyolult szépségápolási szertartásokra. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne vágynánk a jó eredményekre ? gyorsan.

Az Illia&Co Kiadó könyve lecsökkenti a szépségápolásra szánt időt: bemutatja az 5 perces, a 2 perces, sőt a 30 másodperces sminket is, ha egy percünk sincs. Segít orvosolni a stressz, a betegség, sőt a gyógyszerek okozta szépséghibákat is. Könnyű megoldásokat ad a serdülőkor, a terhesség és a menopauza hormonális eredetű problémáira. Ötleteket ad a szépség megőrzésére az edzőteremben, utazáskor, bármilyen időjáráshoz (borzas, csapzott haj, ugye, ismerős?) és otthon, a családi körben. Még életünk párja is talál benne egy-két hasznos tanácsot.

Forrás: