Mit kell tudni az online terápiáról?

Az online terápia, amit más néven elektronikus tanácsadásnak is neveznek egy teljesen új szolgáltatás a mentális kezelések terén

A kezelés alkalmával egy terapeuta pszichológiai tanácsokat és támogatás nyújt a szellemileg rászorulóknak. Ez történhet e-mailen, videó beszélgetésen, online beszélgetésen keresztül.

Az online kezelés rengeteg ember számára nyújthat segítséget, de először célszerű átgondolnunk céljainkat, szükségleteinket, erőforrásainkat, készségeinket, mielőtt kiválasztanánk mely kezelés a legopcionálisabb számunkra.

munka30

Kinek ajánlják ezt a kezelést?

Ez a fajta lehetőség tökéletes lehet számodra, ha vidéken élsz, esetleg korlátozott hozzáféréssel rendelkezel a pszichológiai létesítményekhez, ha időt szeretnél spórolni, vagy netalántán sajnálod az időt a személyes kontaktusra. Sok ember kényelmetlenül, feszélyezve érzi magát, ha egy vadidegennek kell beszélnie személyesen a problémáiról. Az online terápia lehetővé teszi, hogy a gátlásokkal rendelkező páciensek is segítséget kérhessenek, meghagyva névtelenségüket.  Ez a módszer tökéletes ahhoz, hogy gyors, hasznos segítséget kapjunk problémánk megoldásához!

haziorvos

Kik kerüljék az online terápiát?

Abban az esetben ha korábban súlyos mentális problémát, skizofréniát, depressziót diagnosztizáltak, érdemes komolyabb szakemberhez fordulni, ugyan is az online terápia alkalmával a tanácsadó nem látja át mélyen a problémát, nem képes teljes diagnózist felállítani, esetleg nem képes olyan segítséget nyújtani, amilyenre a páciensnek szüksége lenne.

Ha nagy traumát éltél át, vagy esetleg az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejedben, mindenképp egy pszichiátert kell fel keresni. Azok számára sem ajánlatos, akik nem szeretik a személytelenséget, esetleg szeretnek önmaguk meggyőződni arról, hogy pontosan kivel osztják meg problémájukat.

A terapeuta számára is a legkönnyebb módszer a probléma kiderítésére, ha szemtől szemben látja az illető reakcióit.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.