Változékony, téli hétvége

A nap első felében többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől mind nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, és süt ki a nap.

Ugyanakkor estétől nyugat felől ismét beborul az ég. Elsősorban az északi, északnyugati megyékben hullhat gyenge vegyes halmazállapotú (eső, havas eső, reggel esetleg ónos eső) csapadék. A nyugatias szelet csak helyenként kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére.

Forrás: met.hu