Vállfájdalom nélküli élet, van rá megoldás!

Felmérések szerint a vállban jelentkező fájdalom a lakosság több mint 20%-át érinti. Sajnos a vállízület problémájából eredő fájdalom mozgás és fizikai tevékenység esetén, de a kar egyszerű mozgatásával is fokozódhat. A tüneteket mindenképp kezelni kell, nem múlik el magától és sokszor a napi tevékenység elvégésében is korlátoz. (x)

Mi okozza a fájdalom megjelenését?

A vállfájdalom gyakori egészségügyi probléma, mivel a váll több ízületből, izomzatból és inakból áll, amelyek mindegyike biztosítja a kar mozgékonyságát. A vállízület a legmozgékonyabb ízület az egész testben, lehetővé teszi annak előre-hátra mozgását, míg a kar mozgások sorozatát biztosítja különböző irányba.

De a mobilitásnak megvan az ára! Néha olyan problémákhoz vezethet, mint az instabilitás, az inak és az izmok összenyomódása a váll szintjén, amelyek mind-mind fájdalmat okoznak. A fájdalom lehet átmeneti vagy folyamatos, de mindenképp diagnózist és kezelést igényel.

vállfájdalom

A vállfájdalom kockázati tényezői

Számos komponens okozhat vállfájdalmat, ami a vállízület vagy a közeli izmok, szalagok vagy inak sérülése következtében jelentkezik. A vállproblémák általában az életkor előrehaladtával jelentkeznek, különösen 50-60 éves kor után. Ennek oka, hogy a vállat körülvevő szövetek az életkor előrehaladtával romlásnak indulnak.

De az öregedés nem az egyetlen tényező, ezen kívül ott van a gyakori ízületi gyulladás, az ínszakadás, megsérülhet fizikai megterhelés és munka, sportolás vagy akár ismétlődő mozgás során is. Ezenkívül bizonyos betegségek miatt a fájdalom a vállba is vándorolhat.
A vállak helytelen tartásának is megvan az ára!

A helytelen, sokáig előre hajlított, hosszú ideig megtartott testtartás fájdalmat okozhat. Közismert tény ez egy olyan században, ahol a számítógép előtt napi szinten, akár 8-10 órákat is ülünk. De nyilván a szék és íróasztal magassága, valamint a számítógép képernyőjének helyzete is befolyásolja a munkahelyzetet.

További kockázati tényezők, amelyek növelhetik a vállfájdalom megjelenését:
• a vállak túlfeszítése olyan tevékenységekkel, amelyek magukban foglalják a kezek felemelését;
• vállsérülések (csonttörés, szalagszakadás, kulcscsonttörés);
• bizonyos sportok nem helyes gyakorlása;
• a vállak helytelen testtartása (járás vagy ülés közben).

Fontos a vállfájdalom helyes diagnosztizálása és kezelése!

Örökös vállfájdalommal élni senki számára nem kellemes, de egészségének megőrzése érdekében te is sokat megtehetsz: csökkenteni kell a vállízület terhelését. Ez nem jelent mást, mint fizikai munka vagy sportolás során nagyobb figyelmet szentelni a mértékletességnek, valamint ne sajnáljunk az időt bemelegítésre edzés előtt.

Milyen kezelés ajánlott?

A vállfájdalom időben való felismerése egy olyan kezelési módszert kínál, amely után ismét fájdalommentes életet élhetsz. Egy olyan terápiás kezelési módszer, amely során biomechanikai technikával találkozhatsz, amelyeket kézzel kell elvégezni, azzal a céllal, hogy felszámolják a funkcionális izomblokkokat, és természetesen biztonságosan és hatékonyan felszabadítsák az idegeket.

A manuálterápia, mint gyógyító művészet, az egyik legrégebbi kezelési módszer, jelenleg nagyon népszerű a vállfájásra panaszkodók körében. Lényege és sajátossága, hogy a páciens testével való egyszerű érintkezés révén az orvos átérezheti a szervezet ellenállását, megtudhatja, hogy miért van blokkolva, hogyan sérült meg. Lényegében olyan kézzel végzett technikai manővereket jelent, amelyek csökkentik az izomfájdalmat- és feszültséget, valamint helyreállítják a rugalmasságot és a mobilitást.

Legyen szó gyógytornáról vagy manuálterápiáról a Szentiványi MozgásKlinika szakemberei már az első kezelés után jelentős javulást érnek el, segítenek abban, hogy a páciensek ismét jól érezzék magukat a testükben!

Partner tartalom (x)

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.