Életmentés minden körlümények között

Kilométereket gyalogolt az agysebész a hóviharban, hogy megműthessen egy haldoklót. Nyolc mérföldnek vágott neki a hóviharban egy alabamai agysebész, hogy életmentő műtétet hajtson végre.

Dr. Zenko Hrynkiw éppen a Brookwood Egészségügyi Központban tartózkodott az Alabama állambeli Birminghamben, mikor értesítették a város másik végén lévő Trinity kórházból, hogy egy súlyos fejsérüléses beteg azonnali műtétre szorul. Hrynkiw, mint a környék egyetlen agysebésze, azonnal autóba pattant, de a hatalmas hóviharban csak kétutcányit tudott előre jutni, mert az utakat elzárta a hó és a működésképtelen járművek. Dr. Zenko ekkor úgy döntött, gyalog indul útnak a kórház felé.

"A mobilhálózatok túlterheltek voltak, alig lehetett elérni valakit" – mesélte Steve Davis, a Trinity egyik ápolója. "Egyszer hallottam, hogy azt mondja: Gyalogolok!" Davis azonnal értesítette a mentőket és a rendőröket, akik keresni kezdték a hóviharban talpaló orvost, de nem tudták megtalálni.

Alzheimer1

Órák teltek el és Dr. Hrynkiw még mindig nem került elő. Aztán egyszer csak a kórház bejáratánál megjelent az orvos, aki egyesek szerint hat, mások szerint nyolc mérföldet, azaz több mint 10 kilométert gyalogolt szinte nulla látótávolság mellett. Az elhűlt Davis csak annyit tudott mondani az orvosnak, "Ön egy remek ember" mielőtt az elszáguldott volna mellette a műtő felé.  "Az eset jól mutatja ennek az embernek az elhivatottságát" – mesélte az ápoló, aki szerint a beteg meghalt volna, ha Hrynkiw nem vág át a hóviharon.

Forrás: