Szép, napos áprilisi időnk lesz ma

Napos, száraz időre számíthatunk, az ország nagy részén felhő sem lesz az égen. A déli, délkeleti szél napközben többfelé megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között várható, de a fagyzugos területeken hidegebb valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Az időjárási frontok hazánktól messze vonulnak, derült, napos időre számíthatunk. A napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben, pihenni és feltöltődni a kevésbé barátságos időkre.

tavaszi _öltöztesd_ a lakásodat

Országszerte virágzik a nyír, pollenkoncentrációja az elkövetkező napokban várhatóan emelkedni fog, többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet is. A nyár, a kőris, valamint a ciprus- és a tiszafafélék pollenje jellemzően közepes-magas, a juharé és a fűzé általában közepes mennyiségben van jelen. Elkezdődött a gyertyán és a tölgy virágzása is, de pollenkoncentrációjuk egyelőre csak alacsony szintet ér el. A mogyoró, az éger és a szil pollenszezonja véget ért, pollenjük már csak minimális mennyiségben fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.