Nem létezik hüvelyi orgazmus?

A Clinical anatomy című lapban megjelent cikk szerint hüvelyi orgazmus nem létezik. Két olasz kutató, Drs. Vincenzo és Giulia Puppo  szerint csakis a „női pénisz”, azaz a csikló stimulálása képes a nőknek orgazmust okozni.

A tanulmány azt is állítja, hogy G-pont nem létezik. De nincs mit aggódni! Mert az erekcióra képes női nemi szervek hatékony ingerlésével minden nőt el lehet juttatni az orgazmushoz, állítják a kutatók. Az erekcióra képes szervek közé tartozik a csikló, a csikló nyelében végződő barlangos testek és hüvelybemenet két oldalán elhelyezkedő izomszövetek. Ezen kívül még duzzadásra képesek a kisajkak és a női húgyvezeték mellett húzódó szivacsos test is.

orgazmus

A kutatók állításaikat jórészt arra az amerikai kutatók által végzett korábbi tanulmányra alapozzák, mely szerint az orgazmuszavarokban szenvedő nőknek általában kisebb a csiklójuk és távolabb található a hüvelybemenettől. Az valóban elképzelhető, hogy a két szerv közötti kisebb távolság és a nagyobb csikló megkönnyíti a klitorisz izgatását a közösülés folyamán.

Forrás: Egészségtükör.hu

Forrás: