Napos, tavaszi időnk lesz ma

Túlnyomóan napos időre számíthatunk, legfeljebb keleten képződhet több gomolyfelhő, de csapadék ott sem várható.

A déli, délkeleti szél a Dunántúlon ismét megélénkül, a Kisalföld környékén megerősödik. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Kellemes, az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb tavaszi időben lesz részünk, sok napsütéssel. A főleg a Dunántúlon megélénkülő déli szél sem csökkenti lényegesen hőérzetünket. Érdemes minél több időt a szabadban tölteni.

Országszerte virágzik a nyír, pollenkoncentrációja az elkövetkező napokban várhatóan emelkedni fog, többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet is. A nyár, a kőris, valamint a ciprus- és a tiszafafélék pollenje jellemzően közepes-magas, a juharé és a fűzé általában közepes mennyiségben van jelen. Elkezdődött a gyertyán és a tölgy virágzása is, de pollenkoncentrációjuk egyelőre csak alacsony szintet ér el. A mogyoró, az éger és a szil pollenszezonja véget ért, pollenjük már csak minimális mennyiségben fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul.

Forrás: met.hu