Többnyire gomolyfelhős, napos időre kell számítani

Többnyire gomolyfelhős, napos időre kell számítani, a Dunától keletebbre lehet több a felhő, és ott szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, néhol esetleg felhőszakadás.

Az északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik erős széllökések, de zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 között várható.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket, de a még több helyütt szeles időben sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, szédülés, illetve ingerlékenység.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a záporok, zivatarok hatására átmenetileg lokálisan csökkenhet a pollenterhelés. A csalánfélék virágpora jellemzően közepes-magas koncentrációban lehet jelen. A pázsitfűfélék és az útifű pollen koncentrációja többnyire alacsony, esetenként elérheti a közepes szintet. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenkoncentrációja továbbra is várhatóan alacsony marad. Lokálisan megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora. A parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.