Minimozdony, denevérek és felfedezőtúrák-hétvégi progamajánló

A nyári melegben remek elfoglaltságnak ígérkezik egy kellemes evezés a Dunán vagy egy éjszakai program denevérlessel és fénycsapdázással, de családi felfedezőtúra is akad programok között.

 Felfedezőtúrák és állati programok

1. Minimozdonyok nagy napja Szarvason

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettparkja különleges programmal várja a vonatok és a vasútmodellek szerelmeseit. Vendégmozdonyok és szerelvények érkeznek, a látogatók pedig egy gombnyomással indíthatják el a szarvasi park saját vonatait, például a Gyenes György által készített M41-es Csörgőt, az Árpád sínbuszt vagy a BR 64 és BR 80 gőzösöket.
Mikor?
2016. július 10.
Hol?
Mini Magyarország, Szarvas
Még több infó ide kattintva.

Fotó: Mini Magyarország

2. Családi felfedezőtúra

A Körös-völgyi Látogatóközpont és Állatpark olyan kalandtúrát szervez most szombaton, amely az egész családot megmozgatja. „Egy család, egy menetlevél, egy titok, egy élmény, egy ismeretszerzés” – reklámozza a park a programot, és az is kiderül, hogy a jól teljesítő csapatok apróbb ajándékokban részesülnek. A felfedezőút a gyönyörű Anna-ligetben vezet.
Mikor?
2016. július 9. 9–12 óra
Hol?
Körös-völgyi Látogatóközpont és Állatpark
Bővebben itt.

Fotó: KMNPI

3. Denevérek éjszakája

A Diás-szigeten a gyerekek megnézhetik a denevérek hálózását, vizsgálatát, és érdekesnek ígérkezik a rovarok fénycsapdázása is. Az éjszakai rovarok világát szakemberek ismertetik meg a látogatókkal. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság programjára javasolt a honlapon https://www.bfnp.hu/ található elérhetőségek egyikén jelezni a részvételt.
Mikor?
2016. július 8. 20 óra
Hol?
Vönöczky Schenk Jakab Kutatóház, Keszthely
Még több infó ide kattintva

Fotó: 123.RF

4. Kenutúra Gemencen

Az evezés kellemes nyári időtöltés, erre kínál most alternatívát a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság. A résztvevők szakvezető kalauzolásával, négyszemélyes túrakenukkal járják be a Baja közelében található vadregényes Vén-Dunát. Közben a vízimadarakat és a hódokat is meg lehet szemlélni.
Mikor?
2016. július 9.
Hol?
Gemenc
Kattints ide a további információkhoz.

Fotó: 123.RF

5. Teknőstúra

A mocsári teknősöket figyelheted meg testközelből a Királyréti tanösvényt bejárva. Barangolás az erdőben, átkelés a hegyi patakon, különleges helyek, növények és állatok – ezt ígérik a szervezők azoknak, akik a Börzsönyben szeretnék tölteni a szombatot. A túra 2-3 órás, találkozás a Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpontnál délelőtt 11-kor.
Mikor?
2016. július 9.
Hol?
Hiúz Ház, Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya
Bővebben ide kattintva.

Fotó: 123.RF

 

Forrás: Turistamagazin