Mélyaltatásban hozta világra gyermekét a COVID-os magyar anyuka

Nyolc hónapos terhesen átment szüleihez a névnapját megünnepelni Bedő-Nagy Szilvia, majd amikor legközelebb felébredt, lélegeztetőgépen volt.

Mit sem tudott róla, hogy közben császárral világra hozta kislányát, mert olyan állapotban került a koronavírustól, hogy 40 napig műtüdőn volt, mélyaltatásban tartották. Szilvit tavaly áprilisban engedték haza a kórházból, újra tanult beszélni, írni, és már egyedül is el tudja látni kislányát – számol be a Bors.

Bedő-Nagy Szilvia alig emlékszik valamire a kórházban töltött hetekből, hónapokból. Arra sem, hogy közben világra hozta második gyermekét, Napsugarat. Pedig csodának számított, hogy teherbe esett, boldog volt a babavárás. Az utolsó időszakban lett csak nagyon rosszul, kiderült, hogy elkapta a koronavírust.

Képünk illusztráció – Fotó: 123rf.com

“Édesanyámék két utcával arrébb laknak, átmentem hozzájuk névnapozni 2020. november 13-án, onnan már Joci, a férjem vitt orvoshoz”  – emlékezett vissza a történtekre Szilvia. – “Arra még emlékszem, hogy hazamentünk, és rémlik valami a rohammentőből, meg, hogy hatalmas ollóval le akarják vágni a kórházban a gyönyörűen lakkozott körmeimet. Tudom, őrültség, de csak emlékfoszlányaim vannak arról az időszakról. Például az, hogy fényképeket mutatnak egy kisbabáról, hogy milyen aranyos. Én meg kérdezem, ki ez a baba? Mert nincs meg a szülés élménye, ami egy édesanyának felejthetetlen, megismételhetetlen pillanat. Nekem meg hirtelen lett egy pár hónapos kislányom… Az orvos minden nap elmondta, hogy szültem, már biztosan unta, meg segített pszichológus is, mert hónapok teltek el, amikor a karomba vehettem Napsugarat, akit eleinte meg se tudtam tartani, nagyon nehéz időszak volt.”

Végül 2021. áprilisban engedték haza az édesanyát, még ötven kilogramm sem volt, de legalább élt. Mint kiderült, voltak napok, amikor az orvosok semmi esélyt sem láttak arra, hogy életben marad. S bár azóta eltelt kilenc hónap, Szilvia még mindig kerekesszékkel közlekedik otthon, abban ülve, vagy mankóra támaszkodva látja el az azóta több, mint egyéves kislányukat, Napsugarat.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Összefügg a halvaszületés és a várandósság alatti COVID

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.