Mellfelvarrás? 7 módszer, amellyel kiváltható!

Bár az arc és a nyak bőrén talán korábban mutatkoznak az idősödés jelei, a dekoltázs is olyan terület, amely hamar elveszti korábbi feszességét.

Sutka Beáta, az Oxygen Medical Ultherapy szakértője olyan módszerekről beszélt, amelyek akár a mellfelvarrás helyett, előtt is beválhatnak.

Módszerek mellfelvarrás helyett

 • Ránctalanító krémek
  35 éves kor felett mindennap érdemes ránctalanító krémeket felvinni a dekoltázs területére. Persze tisztában kell lenni azzal, hogy a mélyebb ráncokat, a megereszkedett bőrt ezek a készítmények sem képesek úgymond visszaemelni, az öregedés folyamatát némileg lassíthatják. Érdemes C-vitamin, alpha hydroxy, retinol, és Q10 koenzim tartalmú készítményeket választani.

mell1

 • Megfelelő alvó pozíció
  A hason és az oldalunkon történő alvás során a dekoltázs bőre meggyűrődik, mélyítve a ráncokat. A fiatalos bőr szempontjából a legjobb, ha a hátunkon fekszünk.
 • Vízfogyasztás
  Minél több vizet iszunk, annál hidratáltabb marad a bőrünk, és minél hidratáltabb, annál feszesebb, feltöltöttebb. A sokat emlegetett napi 8 pohár víz valóban hasznos lehet a szép dekoltázs szempontjából is.
 • Fényvédelem
  Legalább 15 faktoros fényvédő készítményeket érdemes használni a dekoltázs és a nyak bőrére, hogy lassítsuk az idő előtti öregedést, amely a fényterhelés miatt alakul ki. A sokat napozó vagy szoláriumozó nőknél megfigyelhető, hogy már viszonylag fiatalon is petyhüdtebb a mellkas vékony bőre, gyorsabban veszít feszességéből, mint akár az arcbőr.
 • Öregségi foltok halványítása
  A dekoltázson meglehetősen feltűnőek a kisebb-nagyobb öregségi foltok, amelyek nem azonosak a szaporodó anyajegyekkel. Ezek eltüntetésében, halványításában érdemes bőrgyógyász segítségét kérni, aki receptköteles hydrokinon tartalmú krémet javasolhat, amely blokkolja a barna pigment termelődését a bőrben.
 •  Hámlasztás
  Szintén bőrgyógyász közreműködésével lehet igénybe venni a kémiai hámlasztás módszerét, amely eltávolítja a felső réteget, így egy új, frissebb bőrréteg képződését segíti elő. Mivel egyes hámlasztásos módszerek meglehetősen drasztikusak, mindenképpen személyes konzultációnak kell megelőznie a döntést.

mellnovelo krem, mell, mellnagyobbitas

 • Mélyreható ultrahang
  Ma már létezik olyan eljárás, ami a bőr megereszkedésére nyújt hatékony és biztonságos megoldást – a mellkas, dekoltázs területén is – hangsúlyozza Sutka Beáta, az Oxygen Medical Ultherapy szakértője. – A mikro-fókuszált ultrahang precízen, a megfelelő mélységben, tűhegynyi pontossággal célozza meg azt a pontot, ahol a kollagén rekonstrukciót be kell indítani. A szövetet az optimális hőmérsékletre, 67 °C-ra melegíti fel, ahol beindul a kollagén képződés. A speciális ultrahangos kezelést követően azonnal érzékelhető a bőr tömörsége, “emelkedése”, a végleges eredmény azonban 3-6 hónap alatt alakul ki. Az egyetlen kezelés alatt elérhető hatás – amely jóval kíméletesebb, mint a mellfelvarrás – különösen látványos tud lenni a sokszor fedetlen területeken, így például a dekoltázson.

Forrás: Oxygen Medical