Megszűnik a hidegfronti hatás, és többfelé kisüt a nap

Megszűnik a hidegfronti hatás, pénteken már az országban többfelé kisüt a nap, ami pozitív hatással lesz közérzetünkre, lelkiállapotunkra.

Kisüt a nap és mgszűnik a fronthatás

Az ilyenkor szokásosnál hidegebb azonban tovább folytatódik, emiatt a meghűlés, megfázás és az ilyenkor terjedő vírusok gyorsabban utolérhetnek bennünket, ezért fokozottan ügyeljünk a megfelelő vitamin- és tápanyagbevitelre!

Hajnalban azokon a területeken, ahol felszakadozik a felhőzet köd képződhet. Napközben már csak kisebb eső fordulhat elő, késő délutánra, kora estére azonban mindenütt megszűnik a csapadék. Ezzel párhuzamosan késő délutántól határozottabb felhőzetcsökkenés veszi kezdetét. Az északi szelet főként a Nyugat-Dunántúlon kísérhetik élénk széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2 és 7 fok között várható, de az Északi-középhegység nyugati felén helyenként -1, -2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul, délen lesz a legmelegebb.

oszi-nap

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Szombaton még a napsütés lesz túlsúlyban, majd vasárnaptól egyre több felhőre számíthatunk, és az időszak második felében már több helyen valószínű eső, zápor, nagyobb eséllyel az ország déli felén.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a szombati -3, +3 fokról keddre 2, 9 fokig emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 16 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. október 5. 8,4 °C -5,3 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 29,5 °C (1935) legalacsonyabb hőmérséklet: -1,8 °C (2013)

Forrás: met.hu