Medvehagyma krémleves – Tavaszi hangulatban 2017-03-06 Blog, Cukorbetegség, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Itt a tavasz, éled a természet, kerüljön egyre több finom zöldség az asztalra! Nagyon fontos, hogy a tél folyamán kimerült szervezetünket feltöltsük vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A medvehagyma újra teret hódít a konyhában, kellemes fokhagymás íze mellett számos jótékony hatással bír szervezetünkre. Amellett, hogy fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését, vérzsírcsökkentő hatása is ismert. A receptet köszönjük a Diabetes Magazin, a Diabetes.hu és a Receptsarok sorozat kiadójának, a Tudomány Kiadónak. A receptet a 2015-ös Receptsarok 3. kiadványból kaptuk. Medvehagyma-krémleves – Kovács Éva receptje (Receptsarok 3.) 1 adag tápanyagtartalma: Energia: 90 kcal Fehérje: 3 g Zsír: 4 g Szénhidrát 10 g Hozzávalók (4 adag): 1 csokor medvehagyma 10 dkg burgonya5 dkg póréhagyma 1 db zöldségleveskocka 1 dl tej 1 dl tejföl 5 ml olaj 1 ek. étkezési keményítő só bors A karikára vágott póréhagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felvágott medvehagymát. Addig pároljuk, míg összeesik. Felöntjük kb. egy liter vízzel. Belerakjuk a kockára vágott nyers burgonyát, a leveskockát, sót, borsot, majd addig főzzük, míg a burgonya puha lesz. Szobahőmérsékletre hűtve robotgéppel leturmixoljuk. Közben kikeverjük a tejfölt, a tejet és az étkezési keményítőt. Összemelegítve a levessel lassan hozzácsorgatjuk, majd újraforraljuk. Forrás: https://napidoktor.hu/index