Különleges lámpa kiürült palackból

Ma bejegyzésemben egy Fütyülős palacknak adok egy második esélyt, hogy ennek a szép üvegformának ne kelljen a kukában, vagy az üveg visszaváltóban végeznie, hanem egyedi lámpa lehessen belőle.

Lámpa üves üvegből

Szeretem azokat a felkéréseket, amik újrahasznosításra buzdítanak. Tudom, hogy nagyon sokan Ti is várjátok azokat az inspirációimat, amiket otthoni alapanyagokból el lehet készíteni, és nem kell feltétlen elmenni egy kreatív hobbi boltba a hozzávalókért.

A folyamat szinte pofonegyszerű volt, a címke leáztatásával kezdtem. Szerencsére a könnyen lejövő címkék osztályába sorolható palackkal volt dolgom, nem kellett bevetni az olaj+sütőpor keverékes trükköt, egyszerűen meleg vízzel és mosogatószivaccsal eltávolítottam.

Utána fogtam egy ledes karácsonyi égősort, és szépen, szisztematikusan beletuszkoltam az üvegbe, az elemes részét pedig egy ragasztó szalaggal rögzítettem az üveg nyakán.

A harmadik lépés a mini lámpabura dekorálása volt, amit én ragasztópisztoly és gombok találkoztatásával oldottam meg, de ez az a pont, ahol szárnyaljon a fantáziátok! Végül a kész lámpaburát erős ragasztóval rögzítettem az üvegem tetején.

lampa-palackbol

Kész is lett a kis lámpácskám, ami azóta is az éjjeli szekrényemen díszeleg, és gyönyörű hangulatfényt ad sötétedés után.

lampa-palackbol-2

 

Forrás: Inspirációk