Kerámia párologtatók, a szép és egészséges otthonért

A hideg beálltával mindannyian gondoskodtunk arról, hogy otthonunk jó meleg legyen. Azonban a fűtéssel együtt száraz levegő is érkezik hozzánk. Mit tehetünk ellene?

Hiába a meleg otthon, ha közben nincs meg a várva-várt komfort érzet. Manapság egy mozdulattal befűthetjük a lakást. Ha a kellemes hőmérséklet, torok és orr irritációval jár, akkor leszögezhetjük, túl száraz az otthonunk levegője. Ha a páratartalom nem megfelelő, az igen hamar légúti megbetegedésekhez vezethet.

A száraz levegő akadályozza a légutak belső falát borító nyálkahártya tisztulását, az azon található csillószőrök pedig képtelenné válnak a légúti váladék, a különféle szennyező anyagok eltávolítására.

Kerámia párologtató

A száraz levegőben gyakran köhécselünk, s a nyálkahártya is megsérül. Egyes szakemberek szerint a lakások túlfűtöttsége, száraz levegője nem kis részben hibáztatható a ma már népbetegségnek számító tüdőasztma, a görcsös köhögéssel járó pszeudokruppnak nevezett gégegyulladás, a hörghurut létrejöttében.

E betegségeket gyakran tovább súlyosbítja az alacsony páratartalom, ezért a szakorvosok azt javasolják, ügyeljünk, hogy lakásunkban ne legyen száraz a levegő, ne legyen túl meleg. (Ideális a 22-23 Celsius-fok, a 40-45 százalékos relatív páratartalom.) Ez utóbbit egyrészt szellőztetéssel, másrészt a lakás levegőjének párásításával érhetjük el.

Számtalan módon párásíthatjuk a környezetünket, de most szeretnénk bemutatni egy olyan megoldást, ami nem csupán az egészséges otthont teremti meg, hanem fel is dobja lakásunk belsejét.

Kerámia párologtató

Endrédi Noémi munkái között fellelhetőek a konvektorra akasztható kerámia párologtatók. A kínálat nagyon széles, és ami a legjobb, egyedi megrendelésekre is van lehetőség.

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni az estéket, akkor a párologtató vizébe cseppentsünk illóolajat. Endrédi Noémi hivatalos weboldalát itt megtekintheted. Legyen otthonunk meghitt, kedves, meleg, és mindenekelőtt egészséges!

Forrás: