Kávélikőr cukor nélkül, házilag!

Rajongunk a kávéért, de szeretjük az alkoholos változatokat? A cukormentes kávélikőrt nekünk találták ki. Tanuljuk meg gyorsan az elkészítését!

Ha szívesen próbálunk ki új recepteket, vagy valami különlegességgel szeretnénk elkápráztatni vendégeinket, vessük be ezt a finom, kávét és alkoholt vegyítő vendégváró italt! A cukormentes kávélikőr házilag elkészíthető, ráadásul nem egy bonyolult művelet – fontos viszont, hogy sokáig kell állnia. Lássuk a kávélikőr receptet!

Kávélikőr készítése

Hozzávalók:

A kávéhoz:

  • 2 csésze víz
  • ¾ csésze xilit
  • ¾ csésze édesítőszer vagy szemcsés eritritol (természetes édesítőszer)
  • ¼ csésze őrölt kávé
  • 1 és ½ csésze vodka
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál vanília kivonat.

Mexikói kávéhoz: 30 ml kávé likőr; kb. 15 ml tequila (ha nem szeretjük, plusz kávélikőr vagy vodka hozzáadása is megfelelő); 1 csésze frissen főtt kávé; 3 evőkanál tejszínhab; egy kevés fahéj a meghintéshez.

A kávélikőr készítéséhez egy közepes méretű edényben, közepes hőmérsékleten vegyítsük össze a vizet, a xilitet, az édesítőszert és a kávézaccot. Hagyjuk felforrni, majd csökkentsük a hőt és főzzük fél órán át, míg egy kissé meg nem vastagodik. Hagyjuk hűlni.

likőr

Tegyük át a keveréket egy üvegedénybe, és adjuk hozzá a vodkát, kakaóport és a vaníliakivonatot. Zárjuk le az üvegedényt, tegyük egy sötét, hűvös helyre és várjunk. 3 hét a legideálisabb várakozási idő – ezalatt időnként érdemes meg-megrázni az edényt.

Ha készen van, a keveréket szűrőn szűrjük át, majd egy kávéfilteren is érdemes átszűrni – hosszadalmasnak tűnik, de megéri, hogy tökéletes likőrt kapjunk.

A Mexikói kávé készítéséhez a likőrt, a tequilát és a kávét keverjük össze egy nagyméretű csészében. Adjunk hozzá tejszínhabot és egy kis fahéjjal szórjuk meg. Előállt a kiváló kávélikőr!

A recept körülbelül 20 adag likőr előállítására elég a fent leírt mennyiségekből. Minden adag 3,6 gramm szénhidrátot tartalmaz. A Mexikói kávé egy-egy adagjában szintén 3,6 gramm szénhidrát van.

Forrás: https://napidoktor.hu/index