Így pakolj, ha kis lakásban élsz

Téli ruhák a nyár közepén, korcsolya felszerelés júliusban, imádott gyerekkori legók – bizonyos holmik folyton útban lesznek, a városi embernek pedig ritkán adatik meg, hogy egy mindent elnyelő lakást mondhasson otthonának. Íme, néhány megoldás, ami könnyebbé teheti az együttélést múltunk felhalmozott cuccaival akár egy garzonban is.

Ide pakolj – Rejtett helyek

Még a legparányibb lakás is rejt olyan zugokat, ahová anélkül pakolhatjuk a mindennapi használatból kivont cuccokat, hogy útban lennének. Ilyen például a bejárati ajtó feletti falrész, amelyet csak kevesen hasznosítanak, pedig a magasba könnyedén felfér egy, vagy két polc. Ugyanígy bepolcozható az ágytámla feletti rész is – bár ez esetben reggelente érdemes óvatosan kipattanni az ágyból. Sajnos ezen szegletekbe csak apróságokat lehet elhelyezni, ruhákat, vagy nagyobb dobozokat nem.

Polc agy felett

Csomagtároló

A legújabb és legtrendibb megoldás a Csomagtároló. A formabontó szolgáltatás segítségével az ember három, hat, vagy akár 12 hónapra is megszabadulhat az éppen felesleges cuccaitól. Elég bepakolni a nyári ruhákat, vagy azt, amire egy darabig garantáltan nem lesz szükség és máris élhetőbbé válik a legkisebb lakás is. Ráadásul mindezt úgy, hogy lakásunkból sem kell kimozdulnunk, hiszen a Csomagtároló teljeskörű szolgáltatást nyújt. Kényelmes, gyors és biztonságos, igazi XXI. századi lehetőség.

Polcok agy felett

Álmennyezet

A legtöbb belvárosi bérházban nagy a belmagasság az olyan helyiségekben is, ahol erre nincs feltétlenül igény, például a WC-ben. Egy gipszkartonból készített álmennyezet leszűkíti a teret és elnyeli akár a ventillátort, vagy a sífelszerelést is. Sajnos a kényelemért áldozni kell: a pár lopott négyzetméter több tízezer forintba és egy heti munkába kerül.

Bicikli falra akasztva

Fel a falra!

Eklektikus, menő külsőt kölcsönöz a lakásnak, ha olyan tárgyak kerülnek fel a falra, amelyeknek -elvileg – semmi keresnivalójuk ott. Kép helyett nyugodtan a falra akasztható a kerékpár, vagy akár az étkezőasztal használaton kívüli székei is. Dísznek sem utolsóak, de még fontosabb, hogy rengeteg hely felszabadul a fontos emlékek számára.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php