Hűvös, de napsütéses időnk lesz

Eleinte kevesebb lesz a felhő, majd északnyugat felől átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű.

A Kisalföldön megélénkül a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet, talajmenti fagy több helyen is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

Gyenge melegfront érinti a Kárpát-medencét. Az erre érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Változóan, pénteken és vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, és főként ekkor számíthatunk összességében több helyen esőre, záporra.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 10 fok között alakul, a péntek hajnal lehet a legenyhébb. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 14 és 19 fokról vasárnapra 7 és 13 fok közé csökken.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. október 23. 9,1 °C -0,8 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 24,9 °C (2013) legalacsonyabb hőmérséklet: -5,0 °C (1990)

Forrás: met.hu