Elképesztő pénisznövelő eljárás: újat a régi helyére!

Kétségtelen, hogy kell gyomor az elképzelés befogadásához – kutatók egy csoportja laborban növesztett péniszt ültetne be pár éven belül önkénteseknek. Lassan eljön az ideje, hogy a mérettel elégedetlenek akkorát kapjanak, amekkorát csak akarnak?

Az észak-karolinai Wake Forest Institute for Regenerative Medicine nevű intézet Anthony Atala vezette kutatócsapata nem most először készít emberi szerveket transzplantációs célokból. Ám kétségtelen, hogy ezek közül talán a legmeghökkentőbb ötlettel a napokban által elő: laboratóriumi körülmények között “növesztett” péniszeket ültetnének valódi emberekbe. Ugyan korábbi kísérleteik – például a húgycsöves beültetés – sem mindennapiak, a férfiak szaporítószervének ilyentén való “lecserélése” egyedülálló beavatkozás lehet.

Nem egy “átlagpéniszről” mintázzák a klónokat, hanem a jelentkezők saját nemi szervéből vett sejteket használják fel (ezzel a transzneműek rögtön ki is estek a műtéti közönség köréből). A biopsziát követően a sejteket petricsészékben sokszorosítják majd; természetesen a péniszben levő összes, különböző feladatot ellátó sejtre (izom, ér, endotél sejtek) szükség van ehhez. Megfelelő mennyiség előállta után a szöveteket sorban elhelyezik egy kollagén formán, hogy az “igazi műpénisz” elnyerhesse végső alakját.

pénisz2

Végső célként azt jelölte meg a kutatócsapat, hogy azok juthassanak hozzá természetes pótláshoz, akik valamilyen okból kifolyólag elvesztették saját nemi szervüket. Születési hibák, rákkezelési mellékhatások vagy sérülés – többé nem okoz majd maradandó károsodást. Azáltal pedig, hogy a páciensek saját sejtjeit használják fel, a kilökődés kockázatát képes megszüntetni Atala csapata. Kérdés, hogy mikor adja majd meg magát az eljárást birtokló szervezet a gazdag és nagyobb péniszre vágyók ostromának…

Egyelőre nem tudni, mennyire lesznek ezek a kvázi klónszervek használhatók. Esztétikai funkcióik mellett vizelésre biztosan megfelelnek majd, ám az, hogy lehet-e velük szexuális életet élni, sőt, akár apává válni, még a jövő kérdése. Mindenesetre a nyúlkísérletek bíztatóak. Az eljárás négylábúakon való tesztelése során felmérték, hogy 12 hím nyúlból 8 képes volt szexuális kapcsolatot létesíteni nőstény nyulakkal, sőt, 4 példány apává is vált.

Forrás: Ma.hu

Forrás:


Egy válasz

  1. Simán Csaba

    Én szívesen lennék tesztalany az okát eggyenlöre nem mondom el .Összehoznának az illetékessel. ha ebben tudnak segíteni megköszönöm.Bövebben ha kapok visszajelzést.