Hidegfront vonul át felettünk, de több órás napsütésre is számíthatunk

A változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett több órára kisüt a nap. A középső országrészben lehet erőteljesebb a felhőképződés, és ott fordulhat elő helyenként futó zápor.

Az északi szél az Alföld középső része kivételével több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között valószínű.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg.

napsutes

Pollenjelentés
Pénteken a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja országszerte elérheti a közepes-magas szintet, majd szombaton várhatóan mérséklődik a pollenterhelés. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kevésbé jelentős allergének közül a szelídgesztenye pollenje általában alacsony-közepes koncentrációban van jelen. A libatopfélék és a kenderfélék virágporából továbbra is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.