Gyógyító fürdő – ezekkel az olajokkal készítsük!

Egy igazán jó gyógyító fürdő nemcsak tisztít és pihentet – hozzásegít a lelki békéhez, lazítja a feszült izmokat, megnyitja a pórusokat, puhítja a bőrt, méregtelenít, sőt erősíti az immunrendszert és elősegíti az alvást is.

Gyógyító fürdő a téli napokra

Nagyon kellemes élményt nyújt olykor egy-egy megmártózás a termálfürdőben vagy egy jótékony spa kezelés – ám a mindennapokban nem segítenek rajtunk, amikor hazaérve kimerültnek, elhasználtnak, rosszkedvűnek érezzük magunkat. Ilyenkor gyors és hatékony megoldás kell, lehetőleg helyben: egy gyógyító fürdő!

Nem kell aggódni, tökéletesen „felhangolhatjuk” magunkat otthoni kádunkban is – csak egy kis előkészület szükségeltetik hozzá. Szánjunk rá negyed órát, hogy megtöltsük a kádat és kiválasszuk, mit csepegtetünk vagy éppen szórunk a vízbe. Húszpercnyi lazítás ebben a kellemes, gyógyító fürdőben és már készen is állunk egy jó, pihentető alvásra.

furdo

A szükséges illóolajak

Lássuk, mely olajok segítenek minket abban, hogy a gyógyító fürdő keretében magunk felé forduljunk egy kissé és lecsendesítsük a lelkünket.

1.Bergamott, jázmin és tömjén: terápiás illóolajok, melyek kellően lelazítnak egy hosszú nap után.

2.Bergamott (citrus bergamia): aromája gyümölcsös, leheletnyi virágos illattal, valamint olyan összetevőkkel, melyek segítenek relaxálni szorongás, feszültség esetén, ha gyógyító fürdőként alkalmazzuk őket.

3.Arab jázmin: intenzív virágos aroma jellemzi, továbbá olyan tulajdonságok, amelyek az idegességet, szorongást, nyugtalanságot enyhítik.

4.Tömjénfa: illata a friss terpénre emlékeztet, ám ez is kiválóan alkalmas az idegfeszültség- és a stressz csökkentésére.

A választott olajokból 5-10 cseppet cseppentsünk a vízbe a gyógyító fürdő elkészítéséhez, majd adjunk hozzá egy maréknyi Epsom sót.

furdoso

Ha nem szeretnénk a gyógyító fürdőben keverni ezeket az illóolajokat, a nektár kivonatoknak is hasonló kombinációt nyújtanak, virágesszenciákkal átitatva – ezeket szintén hozzáadhatjuk egy kád vízhez, vagy tenyerünkbe dörzsölhetjük őket és belélegezhetjük.

Kellemes ellazulást!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php