Gyenge hidegfront vonul át felettünk

Fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél a délnyugati északkeleti tájak kivételével megerősödik, a magasabb helyeken néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

Északról hidegfront érinti hazánkat, emiatt a frontérzékenyek gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés is jelentkezhet.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is országszerte alacsony marad, a tüneteket okozó szintet valószínűleg már sehol sem éri el. Előfordulhat még egy-egy szem a többi nyáron virágzó allergén növény, elsősorban a pázsitfűfélék, az üröm, a libatopfélék, a csalánfélék valamint az útifű pollenjéből. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.