Frontátvonulás enyhe lehűléssel

Általában kevés felhőre, sok napsütésre számíthatunk, azonban a Dunántúlon közepesen, illetve erősen felhős időszakok is lesznek, ott helyenként kisebb csapadék előfordulhat.

Többfelé megélénkül, a középső és északi országrészben néhol meg is erősödik a nyugati, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között valószínű, de északkeleten, illetve a derült, szélvédett tájakon 0, +4 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Az éjszaka átvonult hidegfront mögött hétfőn már száraz levegő érkezik térségünkbe, a fronthatás megszűnik. Érdemes a napos időt kihasználni és minél többet a friss levegőn tartózkodni.

oszi-napsutes

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte alacsony marad, bár esetenként még elérheti a közepes szintet. Előfordulhat még egy-egy szem a többi nyáron virágzó allergén növény, így a pázsitfűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék és a csalánfélék pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu