3 könnyű tejes édesség recept! 2013-02-12 Diéta Megosztás: Tweet Ezek a remek tejes receptek pillantok alatt elkészíthetők, ha egy kis édességre vágyunk. Bármilyen gyümölccsel kombinálhatók! Madártej A madártej kicsik és nagyok kedvenc édessége, amely pillantok alatt elkészíthető, és a készítés során akár gyerekeinket is bevonhatjuk a konyhai munkákba. Hozzávalók 5 dl tej, 2 kanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 4 tojás. A tojásokat kettéválasztjuk külön tálba fehérjét és külön a sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. Egy lábosba beleöntjük a tejet a cukorral és a vaníliás cukorral, és lassú tűzön elkezdjük felforralni, majd nagyon lassan belecsurgatjuk a tojássárgáját. Még egyet forralunk, rajta majd elzárjuk pár perc múlva a lángot és félre tesszük. Egy nagyobb edénybe vizet forralunk, és a tojásfehérje kemény habjából kanállal kis felhőcskéket szaggatunk és pár perc alatt készre főzzük. Tálaláskor a vaníliás tej tetejére helyezzük a habot és lehűtve hidegen akár tejszínhabbal is tálalhatjuk. Darafelfújt! Szintén egy remek tejes édességet mutatunk be, amely télen, nyáron gyorsan elkészíthető és akár idény gyümölccsel is tálalható! Hozzávalók 14 dkg búzadara, 5 dl tej, 8 dkg cukor, 5 tojás, 4 dkg vaj, 1 citrom héja, málnaszörp, 5 dkg morzsa, 1 tasak vaníliás cukor. Egy lábosban felmelegítjük a tejet, majd hozzáadjuk a darát, a vaníliás cukrot és a cukor felét és sűrűre főzzük állandó kevergetés mellett. Ezután levesszük, a tűzről tovább keverjük, és közben hozzáadjuk az 5 tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a megmaradt cukrot, majd az egészet összekeverjük a darával. Reszelt citrom vagy narancshéjjal ízesítjük végül vajjal kikent és morzsával beszórt edénybe 30 percig gőzöljük. A vízből kivéve még 10 percig pihentetjük, végül tálra borítjuk és málnaszörppel vagy idény gyümölccsel tálaljuk. Tejberizs! A tejberizs nem csak az egyik remek hazai édességünk, de akár főételnek is adhatjuk gyermekeiknek és kedvünkre variálhatjuk gyümölcsökkel, szörpökkel. Hozzávalók 3 dl rizs, 6 dl tej, 2 tasak vaníliás cukor, 1 kanál cukor, 2 dkg vaj. A rizst kevés vajon fehérre pirítjuk, majd szép lassan hozzáöntjük a tejet, és a cukorral valamint a vaníliás cukorral ízesítjük, de egy csipet sót is érdemes hozzáadni, mert ez még jobban kihozza az édes ízt. Fedő alatt takaréklángon puhára főzzük, közben, ha a tej elfőtt pótoljuk kis mennyiségben folyamatosan. Ezután ízlés szerint tálalhatjuk tejszínhabbal, gyümölccsel, vagy szörppel hidegen és melegen is kitűnő étel. Forrás: