Felhős, borult, de estére frontmentes időnk lesz

Hétfő estig a légköri frontok eltávolodnak térségünktől, így fronthatás sem terheli szervezetünket. Hűvös, felhős, borongós, és több helyen párás lesz viszont az idő, így öltözködjünk rétegesen, és fogyasszunk minél több vitamint egészségünk megőrzése érdekében!

A ködfoltok feloszlását követően nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, délnyugaton szakadozhat fel rövid időszakokra a felhőzet.

Az ország keleti harmadában kisebb eső, középső harmadában pedig jelentéktelen szitálás előfordulhat. A délkeleti szél főként a Dél-Alföldön és északnyugaton élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb, a 10 fok közeli csúcsérték pedig az ország északkeleti harmadán lehet.

felhős ég

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Erősen felhős vagy borult idő várható, és több hullámban várható csapadék. A négy nap alatt összességében az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadék valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 90 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. október 15. 10,5 °C -0,9 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 26,0 °C (1916) legalacsonyabb hőmérséklet: -1,6 °C (1959)

Forrás: met.hu