Az ország legnagyobb részén napos, tavaszi időre számíthatunk

Kezdetben az ország legnagyobb részén napos időre számíthatunk, de napközben a Dunántúl északi felét leszámítva erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, de legfeljebb a Tiszántúlon alakulhat ki egy-egy helyen jelentéktelen zápor.

Az északi, északkeleti szél Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és környékén megerősödik, másutt csak élénk széllökések lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul, északkeleten lehet legenyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között valószínű.

Front nincs a közelünkben, orvosmeteorológiai szempontból eseménytelen időre számíthatunk. Átlagos hőmérsékletű idő várható jelentős csapadék nélkül, több-kevesebb napsütéssel. A tavaszi időben érdemes néhány órát a szabadban tölteni, hiszen a napsütés kedvezően hat kedélyállapotunkra.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Kedden keleten erősen, nyugaton változóan felhős időre számíthatunk, majd napról napra több napsütés ígérkezik, pénteken már túlnyomóan derült lesz az ég. Az ország nagy részén nem várható csapadék, inkább csak kedden, elsősorban keleten fordulhat elő helyenként záporeső.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a pénteki 9, 14 fokról az időszak végére 13, 17 fokig emelkedik.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. március 11. 6,6 °C +1,9 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 19,9 °C (1975) legalacsonyabb hőmérséklet: -12,0 °C (1886)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.