Az Intim Torna Illegál és Felcser Máté karácsonyi ajándéka

Pazar helyszínen, továbbgondolásra érdemes videoklip készült az Intim Torna Illegál és a Punnany Massif egyik alapítója, Felcser Máté közös dalából.

Az ünnepek közeledtével érdemes egy kicsit boncolgatni a klip mondanivalóját, hiszen az emberek által fontosnak tartott morális értékekbe vetett hitről szól. Mindannyian ismerjük a jó és a rossz fogalmát, tudjuk, hogy mi tisztességes, jutalmazzuk a kedvességet és a hűséget, és felismerjük ha valaki nem a legtisztább szándékkal tesz valamit.

iti2

A kezdetben párhuzamosnak tűnő történetben hétköznapi helyzetekbe kerülnek a szereplők, akiknek sorsa döntéseik függvényében alakul. Aki elmulasztja a segítségnyújtást az egyik pillanatban, a másikban kárt szenved, majd legközelebb megakadályoz egy balesetet, ami után visszakapja ellopott értékeit. Az események láncolatában emlékképek bevillanásának segítségével áll össze a mondanivaló: Amit és ahogy ma teszel, az alapozza meg jövőd, ezért érdemes odafigyelni az életed eseményeire, és ennek tükrében értékelni azokat. Bár ezek mindenki számára ismerős gondolatok, mégis gyakran nem vesszük észre, hogy miért történnek meg velünk bizonyos dolgok, vagy épp miért nem. A klipben nincsenek pozitív és negatív hősök, hiszen mindannyian hozunk nap mint nap jó és rossz döntéseket. A lényeg, hogy tudatában legyünk a következményeknek, és lehetőséget adjunk magunknak a helyes irányban haladásra. Mert a befektetett energia mindig megtérül.

iti3

A zenekar tagjai alakítják az egyes karaktereket,  Peti és Máté története a vezérfonal, Sanyi, Janó és Ádám több mellékszerepben is látható. A stáb 3 napot töltött Ramsauban, az osztrák kisfaluban, hogy igazi téli hangulatot idézzenek a képek a közelgő ünnepekre. 3000 méter magasan a Dachstein gleccser  friss hóval és szikrázó napsütéssel ajándékozta meg a csapatot, így lehetőség adódótt egy rövidebb hótalpas túrára  is. Hagyományos téli sportok mellett  kihagyhatatlan volt egy séta a függőhídon, vagy a gleccser alatt kiépített Eispalast hatalmas jégszobrainak megtekintése.

A “Nem szalad el” című újdonságot alig egy hónap alatt, klip nélkül is több mint százezren tekintették meg a YouTube-on, átütő sikert aratva. A mindkét előadóra jellemző, közérthetően fajsúlyos mondanivaló és a kollaborációból született, gyorsan felszívódó zene a Dachstein gleccseren és környékén forgatott képekkel komoly hatást gyakorol a nézőre.

Íme z adventi időszak ajándéka, a Petőfi tévén debütált vadiúj klip:

Intim Torna Illegál/Felcser Máté (Punnany Massif): Nem szalad el

Forrás: https://napidoktor.hu/