Általában erősen felhős vagy borult idő várható

Általában erősen felhős vagy borult idő várható, reggel, kora délelőtt nyugaton lehet kisebb körzetekben átmenetileg szakadozottabb a felhőzet.

Éjszaka az ország középső részén szórványosan, majd napközben helyenként valószínű kisebb eső, szitálás. Estétől északon megnő a csapadék esélye. Mérsékelt marad a délkeleti, déli szél. Hajnalra nyugaton foltokban köd képződhet. A legalacsonyabb éjszaka hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A sokfelé borongós, párás időben azonban rosszabb lehet közérzetünk, hangulatunk.

oszi-eso

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Eleinte többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz, az időszak második felében csökken nyugat felől a felhőzet. A Dunántúlon már szombaton több órára kisüt a nap, de vasárnap keleten is számíthatunk napsütésre. Több alkalommal, többfelé várható eső, zápor, vasárnap már számottevő csapadék nem lesz.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 90 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 10 fokról vasárnap hajnalra 0, +5 fok közé csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. október 17. 9,1 °C -1,3 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 26,3 °C (1953) legalacsonyabb hőmérséklet: -2,8 °C (1928)

Forrás: met.hu