A szépségért meg kell pihenni!

A szépség nemcsak a génektől, és nem is csak attól függ, használunk-e elegendő természetes trükköt vagy drogériában kapható terméket. A pihenés kulcsfontosságú hozzá!

Sokan elfelejtik, hogy évszázadokkal ezelőtt nem voltak különféle profi kozmetikumok, mégis szépek voltak a hölgyek (és az urak). A természetes trükköket érdemes és illik is bevetni szépségünk megőrzése érdekében, ám az egyik legfontosabb dolog kétségtelenül a pihenés – ingyenes, könnyen elérhető és egyébként is mindennapi szükséglet! Lássuk, mi mindent „intéz el” a kellő mennyiségű pihenés, ha a szépségről van szó!

1.Gyorsabban gyógyul a bőr: az alvás idejét a bőr arra használja, hogy gyógyítsa magát a napközben elszenvedett károsodások után. Pihenéskor a bőr esélyt kap a javulásra. Ezért ébredünk fel – jó eséllyel -kivirultabban és frissebben.

2.Kevesebb pattanás: a több pihenés kevesebb pattanással, mitesszerrel jár. A kevés alvás stresszhez vezet, amely pedig egyenes út a pattanásokhoz, felnőtteknél is. A diákok például – egy tanulmány szerint – sokkal pattanásosabbak a vizsgaidőszak idején, mert nem jutnak elég alváshoz.

3.Fényesebb szemek: a sötét karikák bizony sokat elvesznek a szemek vonzerejéből! A karikás szem ugyan gyakran családi vonás, ám a karikák sötétebbek lehetnek, ha nincs meg a kellő pihenés. A szépség érdekében a megfelelő alvás mellett a vékony réteg halvány alapozó is segít eltüntetni a karikákat! Válasszunk egy-két árnyalattal világosabb alapozót, mint az eredeti bőrszínünk.

4.Az éjszakázás bizony nem tesz jót a bőrnek. Sokkal fakóbbnak és foltosabbnak tűnhet. A pihenés ösztönzi a vér áramlását az arcba, egészséges színűvé varázsolva azt. A szépség érdekében, ha egyenetlen kinézetű bőrrel ébredünk, érdemes alapozót felkenni és áttetsző púdert is felvinni rá.

azsiai1

5.A pihenés mellőzése meglátszik. Lehet, hogy mi magunk úgy érezzük, kinézetünk abszolút korrekt, de a családtagok, a barátok, sőt a munkatársak is észreveszik a különbséget. Egy svéd tanulmány bizonyította, hogy a kipihent embereket szebbnek, vonzóbbnak, egészségesebbnek találják társaik – a tanulmányban részt vett alanyoknak fényképek alapján kellett véleményt alkotniuk másokról.

6.A szépséget ronthatja a duzzadt szem – reggelente nem kevés ember szembesül ezzel! Érdemes megpróbálkozni megoldásként azzal, hogy a fejünket kissé magasabbra emeljük párnákkal alvás közben (a szív fölé), vagy reggelente hideg ruhával borogatjuk egy-két percig mindkét szemet. A csersavat tartalmazó, már langyos teafilter is segít.

7. Hagyjuk el a sót! Különösen, ha sokszor éjszaka eszünk! Gyümölccsel helyettesítsük inkább. A sok duzzadttá teszi az arcot reggelre. A sóban gazdag ételek folyadék-visszatartást okoznak, ami duzzadáshoz vezet.

8.Vizet alkohol helyett! A bor relaxáló italnak tűnhet, de kiszárítja a bőrt és nagy, látványos pórusokat okoz. Az esti alkoholfogyasztás helyett szavazzunk a tiszta vízre! Reggelente pedig használjunk tonikot, ami cink-szulfátot vagy timsót tartalmaz, ez segít a pórusok kicsinyítésében.

depresszio480

9.Sima és puha arc: az elegendő pihenés mellett a mutatós, egészséges arc érdekében gyengéd tisztítót használjunk az elhalt hámsejtek, a piszok és a smink eltávolítására. A kényes területeket éjszaka is hidratálni kell. Az orvosok olyan szemkörnyék ápoló krémet ajánlanak, amely glycerint tartalmaz, valamint vazelin alapú ajakbalzsamot.

10.Kellemes fürdő: nemcsak a pihenést segíti elő, de a bőr szépségét is. Egy meleg fürdő, olajokkal, buborékokkal, testradírral, csodákat művelhet. Emeljük meg vele kissé a testhőmérsékletünket elalvás előtt. Ha a testhőmérséklet csökken, álmosnak érezzük majd magunkat.

11.Retinoidok: a retinoidok – A-vitamin tartalmú bőr kozmetikumok – a ráncok eltüntetésében is élenjárnak. Este használjuk őket, mert még érzékenyebbé tehetik a bőrünket. Nappal használva a retinol hatására a bőr kevésbé toleráns a napsugarakkal szemben, pirosságot és foltokat okozhat a bőrön.

12. A hason alvás ráncosabbá tehet – ha minden alkalommal vonalak, ráncok nyomódnak arcunkra a párnától reggelre, ezek sajnos később állandósulhatnak. Ha nem tudunk háton vagy oldalt fekve jót aludni, próbáljuk ki a szatén párnahuzat használatát. Csökkenti az alvás okozta ráncokat.

13.Figyeljünk a lábunkra is! Bár általában az arcunkra összpontosítunk, ne feledjük, hogy a kéz- és lábujjak ápoltsága is számít! A bőrgyógyászok azt ajánlják, shea vaj krémmel kenjünk be a kezünket és a lábunkat éjszakára. Hogy a láb is beszívja a krémet, érdemes zoknit húzni elalváskor.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.