3 praktikus kiegészítő a szeptemberi becsöngetéshez

A gyerekeken kívül leginkább a szülők pénztárcáját viseli meg a szeptemberi becsengetés. Füzetek, ceruzák, könyvek és megannyi kiegészítő beszerzése véget nem érő listák alapján.

Hogyan könnyíthetjük meg a saját életünket és tehetjük vidámabbá, könnyebbé az iskolakezdést a csemetéink számára?

Nehéz megérteni az öntapadós fóliák lelki világát, hogy miért oda tapadnak, ahova nem kell és miért nem oda, ahova én szeretném, vagyis a könyvekre, füzetekre, és ha valami véletlen folytán mégis odaragadnak, akkor miért elkerülhetetlen a legnagyobb odafigyelés mellett is, hogy buborékok kerüljenek alá, amelyeknek az órák alatt történő kergetésétől minden tanár sikítófrászt kap, a gyerek meg intőt…?!

A könyvek és füzetek bekötésén túl a legnagyobb ellenségem a különféle tanfelszerelések feliratozása, jellel való ellátása…, a dobókockától kezdve a ceruzákig mindenre fel kell vésni a gyerek nevét vagy óvodai jelét, ha nem akarom két hét múlva újra a papírboltban találni magam a polcok között válogatva.

iskolakezdés4

Íme pár kiegészítő ötlet:

1. Különféle írószerek feliratozásához jó szolgálatot tehet ez a jelölő, amihez nem kell más csak öntapadós papír és nyomtató. A felirat ugyan angol, de ez legyen a legkisebb probléma, a hangsúly úgyis a néven van. Az is nagyon praktikus benne, hogy csak a sorokat kell kivágni, a cetliket utána már tépni kell, ahogy a rajz is mutatja. (A letölthető sablonhoz kattints a képre!)

label

forrás

2. Nagyon sokféle füzetcímke kapható, de miért ne lehetne ez is egyedi, amit messziről felismer a gyerekünk? Ráadásul, ha fogytán van, akkor sincs gond, mert bármikor nyomtathatunk belőle új adagot és nem lesz sírás, ha a bolti készlet kifogyott volna. Vannak csak füzetre való matricák, de vannak teljes készletek is. Nálunk most ezek a nagy kedvencek…

Letöltéshez kattints ide, ide, ide!

forrás forrás forrás

3. Iskolában is nélkülözhetetlen eszköz a könyvjelző. Egy egyszerű darab elkészítéséhez elég egy sima papírlap és még egy elsőbe készülő kisgyerek is bátran hozzákezdhet, mert némi szülői segítséggel könnyen megbirkózhat a kivitelezésével (a nagyobbaknak már segítség sem kell hozzá). A mintáknak csak a képzelet szabhat határt: a sima papírlapot fel lehet turbózni rajzolással, festéssel, esetleg matricákkal, de használhatunk eleve díszes papírt is és akkor nincs szükség további dekorálásra.

Nagy előnye ennek a típusú könyvjelzőnek, hogy személyre szabható és nem fogom a fejem, ha elhagyják, mert olcsó, és gyorsan, könnyen pótolható.

Forrás: Mom with Five