Szórakozás Korfun

A szigeten található sok látnivaló mellett hajókirándulásokat is érdemes tennünk illetve az éjszakai életet is felfedezhetjük.

Hajókirándulások

Nézzük először a hajókirándulásokat. A kék lagúna hajókiránduláson az első megálló a szárazföldi Sivotában, egy hangulatos halászfaluban van. Aztán tovább hajózunk Agia Paraskevi szigetecskére, majd megtekinthetik a Murtos barlangot. A kirándulás végét a hajó fedélzetén pihenéssel, napozással, vagy egy kiadós úszással tölthetjük a Kék Lagúnában. Nem hiányozhat a finom ebéd sem, melyet a hajó fedélzetén vagy a strandon fogyaszthatnak el.

korfu1

A Paxos-Anitpaxos hajókiránduláson egy nap alatt két új Jón-tengeri szigetet ismerhetnek meg. A hajó megáll különböző tengeri barlangoknál és fürdeni is lehet Antipaxos sziget öbleiben, melyek finomhomokos partok. A sziget lakossága még a száz főt sem éri el. A délutáni órákban Paxos szigetre hajózunk át, mely számtalan sűrű olajfa ligettel büszkélkedik. Fővárosában, Gaios-ban, rögtön két kikötő is található, a sétányon néhány pompás velencei házzal.

Az üvegfenekű hajó is érdekes hajókirándulás, de itt inkább a víz alatti világot érdemes nézni. A Jón-tenger élővilága kellemes látvány a tengerhez nem szokott szemnek.

Kirándulás Albániába is

De talán a legérdekesebb hajókirándulás az egész napos utazás Albániába, mely lehetőséget ad megismerni egy másik országot. Az albán Saranda kikötőjébe látogatunk el egy napra, ahol megtekinthetik a város római-katolikus bazilikáját és múzeumát. A finom ebéd után a város sétányán található boltokban igen kedvező árakon vásárolhatnak, vagy választhatjuk a fürdést is a Jón-tenger kristálytiszta vizében.

korfu2

Aqualand

Ez a fakultatív program nem csak a gyermekeknek szól, hanem felnőtteknek is. Európa legmodernebb és legnagyobb vízi parkjai közé tartozik – csúszdák, medencék, vízesések, és más vízi attrakció, valamint gyorséttermek, büfék, tenisz-, kézilabda-, röplabda pályák teszik teljessé a szórakozást.  Ha túl meleg időt fogtunk ki, itt a legjobb eltölteni a forró napot!

Éjszakai élet

Néhány éve még Benitzes volt a sziget éjszakai életének központja, ma már Kavos tölti be ezt a szerepet. Kavos a sziget gyakorlatilag legdélibb pontja, és így elég távol esik a sziget összes többi városától és a nevezetességektől is. Ezzel próbálják meg elszeparálni a hangoskodó, fiatal bulizós turistákat a konzervatívabbaktól, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő környezetet, de mégse zavarják egymást.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.