Lisszabon

Ma már bátran mondhatjuk, vége a télnek! Az esernyőt a napernyő váltja fel, lekerülnek a kabátok, felkerülnek a napszemüvegek, és a megnyúlt nappalokon tervezgetni kezdjük jól megérdemelt vakációnk helyszínét. Szabadidőnk minden perce egyre nagyobb érték, így érdemes alaposan megfontolni, mivel töltsük el.A Chemol Travellel útra kelhet földön, vízen és levegőben, a világ legszebb tájaira!

Ha a címből ez azonnal nem is egyértelmű, tippünk az egyre népszerűbb Portugália.

Hogy miért?

Európa legnyugatibb országába Budapestről közvetlen repülőjárattal, három és fél óra alatt megérkezhetünk. Éghajlata kedvez az utazónak szinte az év minden napján, mivel az óceán közelsége enyhe klímát biztosít. Azok, akik szabadságukat egy ország, egy kultúra megismerésének szentelik legszívesebben, különleges tájakat járhatnak be, a rengeteg látnivalóba szinte belebotlanak a patinás bájú Lisszabonban és környékén, a Nagy Felfedezők nyomában járva.6827A történelmi idők tiszteletet ébresztő emlékei mellett ? akár egy hetes látogatás során is ? akad idő a városok szines forgatagában elmerülni, kis falvakban bóklászni, a tengerparton napfürdőzni este pedig akár kaszinózni.Hogy mi köze van ennek a címhez?

Lisszabon szimbólumaként ismert az Alfama-negyed szűk utcácskáin kanyargó villamos, amellyel szinte az egész várost be lehet járni, útikönyv nélkül ízlelgetve a mindennapokat, felfedezve a hagyományos kék csempékkel, az azulejókkal díszített lakóházakat, a nyüzsgő mediterrán város egyedülálló hangulatát.6828Ha ránk köszönt az este irány az Alto-negyed, az éjszakai élet központja, ahol az utcák megtelnek emberekkel,  magával ragadó a hangulat, a kisvendéglők gasztronómiai kalandra csábítanak friss tengeri gyümölcsöket, ízletes sajtokat, kiváló portugál borokat kínálva.

A bátrabbak választhatják a leghíresebb portugál levest a különleges smaragdzöld színű ?caldo verde?-t.  De a hangulathoz tartozik a hagyományos melankolikus hagyományőrző ének is, a fado.

Ugye ezt látni kell! Keljen hát útra ? földön, vízen vagy levegőben -, hiszen a világ ezer csodája Önre vár!

Chemol Travel tipp:

A sokféleséget egyaránt garantáljuk, ha szervezett körutazásainak egyikét vagy ha az egyéni utazást választja. Utóbbihoz fly-and-drive programjaink gazdag választékát ajánljuk mind a kényelmesebb, elidőzöbb, mind a pörgősebb ismerkedésre hajlamosaknak is gazdag választékot kínálva.

 

Forrás: