5 tipp, hogy hasznosan teljen a nyár

“Hogyan élvezzem tovább a nyarat úgy, hogy biztonságban tudom már az őszt is?” Sokan gondolkodhatnak el ezen július közepén. Eljön az az idő, az igazi felnőttkor, mikor 2-3 hónap szabadságot már nem tud az ember lelkiismeretfurdalás nélkül semmittevéssel tölteni. Lássuk milyen lehetőségek adódnak előttük!

Az idei nyár a korábbiakhoz képest eléggé lagymatagra sikeredett: nincs igazán meleg, a nyitott helyeket is meg lehet unni egy idő után, az esti filmek pedig nem tartanak ébren. Nyáron gyakran előfordulhat, hogy hasztalannak érzi magát az ember, főleg ha az ismerősök és barátok sorra töltik fel a képeket az izgalmasabbnál izgalmasabb utazásaikról. Ilyenkor a pihenés mellett érdemes lehet elgondolkodni a hosszú távú célokon is, hogy ne érjen minket meglepetés, mikor elérkezik a szeptember.  Jöjjön 5 tipp, hogy az ősz beköszöntével ne kelljen a bizonytalan jövő miatt aggódni!

  1. Olvass szakmai könyveket!

Határozd el, hogy hetente elolvasol egy szakmai könyvet olyan nagy kortárs gondolkodóktól, akiktől inspirációt kaphatsz. Elon Musk technológiai, Yual Nova Harari történelmi, vagy éppen Tommy Hilfiger életrajzi írása szélesíthetik látókörödet! A könyvek olvasása során könnyű ráébredni, hogy álmaink megvalósításánál sok esetben az egyetlen akadály saját magunk vagyunk, érdemes változtatni megszokott szemléletünkön.

  1. Iratkozz be átképzésre!

Számold ki, hogy megoldható lenne-e számodra, hogy beiratkozz egy átképzésre: mennyit keresnél vele, mire tudnád vinni? Hogyan tudnál megélni az átképzés alatt, járj utána, hogy van-e esetleg halasztott fizetési konstrukció? A Codecool programozóiskola például egy tökéletes választás, hiszen a tandíjat ráérsz az első fizetésedből törleszteni, miután az iskola segített állást találni neked a 12+6 hónapos képzés után. Ráadásul semmilyen programozói múltat nem várnak el. Egyszerre modern és otthonos környezetben tanítják meg neked a programozás minden csínját-bínját, hogy a képzés után messze az átlagon felüli kezdő fizetéssel léphess be a munkaerőpiacra.

  1. Légy naprakész!

Számtalan olyan külföldi hírlevélre iratkozhatsz fel, vagy facebook csoportnak lehetsz a tagja, amik olyan modern témákról szólnak, amik még hasznodra lehetnek későbbi munkád, vagy pályaválasztásod során. A KulcsInfo például egy olyan alkalmazás, ami folyamatosan tájékoztat a gazdasági és pályaválasztási hírekről. De érdemes nézni a TedX videokat, vagy hallgatni podcastokat.

  1. Merj változtatni!

Az eddigi tanulmányaid és állásaid nem adták meg azt a megelégedettséget, ami vártál tőlük? Soha nem szabad úgy érezned, hogy késő váltani, hiszen a saját életedről van szó, amit egyedül te irányítasz. Ha már a nyaralások nem úgy jöttek be, ahogy eredetileg tervezted, ez a 2-3 hónap a legalkalmasabb arra, hogy felmérd a képességeidet és megismerkedj a feltáruló lehetőségekkel.

  1. Válassz álom úticélt!

Az idei nyárra nem jött össze a kívánt utazás? Ha már most elkezded tudatosan építeni a jövődet és terveket készítesz, az akadályok sorban fognak lehullani előtted. Ideje megtanulni jól bánni a pénzzel, hogy jövő nyárra ne csak álom maradjon a fesztiválozás vagy a külföldi út! Ha időben kezdesz el gondolkodni a hosszú távú terveiden, jövőre már biztos nem fogsz aggódni amiatt, hogy elfecséreled a nyarat!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.