Egészségesek leszünk? – Mire számíthatunk 2016-ban? – 1.

Várhat ránk némi kihívás csillagjegyünk alapján ebben az évben – természetesen más és más okból, de számos jegy szülötte készülhet fel arra, hogy kell valamit tennie az egészsége megőrzése érdekében. Lássuk, mi vár ránk 2016-ban!

A Bak egészségügyileg javulásra számíthat, a Vízöntőnek sok gondot okoz a munkával járó stressz, a Halaknak a legkisebb balesetből is lehetnek nagy problémái. Lássuk, miként óvhatják meg egészségüket 2016-ban az alábbi csillagjegyek!

Halak (február 19-március 20)

Egészségügyi szempontból a Halak jegyűek szembesülhetnek néhány problémával. Javasolt, hogy maradjanak távol a víztől 2016 végén. Nagy az esélye nagyobb sérüléseknek, még kisebb balesetekből adódóan is. A főzés közbeni égések sem lehetnek ritkák. Ezt leszámítva az év többi részében jó egészségnek örvendhetnek, hatékonyan tudnak majd dolgozni. Jelentéktelen gondokkal és kisebb problémákkal küzdhetnek csak – ezt a kényelmetlenséget az idegrendszer, a belek és az izmok okozhatják.

Epebántalmak, májproblémák és a vércukor megnövekedett szintje érintheti még őket. A munkában fokozódik a nyomás az év második felében, ami túlórákat igényelhet és kiégéshez vezethet.

Meggátolhatjuk ezt, ha rendszeresen sportolunk, elkezdünk valamilyen aktív hobbit és egészséges szokásokat tartunk fenn napi szinten. Kevesebbet nyűglődünk majd egészségünk miatt.

Étrend 2016-ban: a Halak gyakran szenvednek rossz emésztés és anyagcsere miatt, ezért számukra különösen ajánlott a sok folyadék fogyasztása. Fittségük és egészségük megőrzése érdekében érdemes kerülniük a babot és a répát ebben az évben. Ajánlottak viszont a gyümölcslevek.

Vízöntő (január 20-február 18.)

A 2016-os év tartogathat a Vízöntők számára némi kihívást egészségügyileg. A sok munka és lótás-futás nem marad következmény nélkül. Kevesebbet alszanak, elnézőek bizonyos személyekkel szemben, s ez mind az ő kárukra megy. Félrevezető lehet valaki velük szemben, s emiatt ők találják magukat a probléma kellős közepén. Gondjaik lehetnek a magas koleszterinszinttel és/vagy a vércukorszinttel.

Az alváshiány a feszültség miatt 2016 közepén fejti ki hatását. Érdemes meditálniuk, jógázniuk egészségügyi okokból. Kirándulniuk sem árt, például a hegyekbe, kikapcsolódásképpen.

Az év elején a Vízöntők olyan gondokkal szembesülhetnek, mint az ízületi problémák, légzészavarok, székrekedés vagy alacsony vérnyomás. Sokkal körültekintőbben kellene táplálkozniuk és jó lenne rendszeresen ellenőrizetniük magukat orvossal. A sok stressz és harag megteszi hatását. Mindkettő nagyon káros az egészségre.

Étrend 2016-ban: a Vízöntők gyakorta szenvednek keringési- és légzésproblémáktól. Érdemes fokozniuk tej- és fehérjebevitelüket. Az olajos és nyers ételeket ebben az évben inkább kerüljék.

etel

Bak (december 22-január 19)

A Bakok számára ez az év javulást hoz egészségügyi szempontból. Erejük, állóképességük és kitartásuk, sőt sármjuk, bájuk is megnő. A javulás a munka terén is segítséget jelent a jobb teljesítmény elérésében. Január folyamán ugyanakkor oda kell figyelniük, mivel elhízás és ezzel kapcsolatos problémák jelentkezhetnek. Némi ingadozás tapasztalható a vércukorszintben. Ellenőrizzék rendszeresen az egészségüket, hogy a dolgokat kontroll alatt tartsák.

2016-ban a Bakoknak tartásukra sem árt odafigyelniük. Húzzák ki magukat, miközben az asztalnál ülnek vagy dolgoznak, kerüljék el a nyaki problémákat. A fittség, egészség érdekében egyenek sok gyümölcsöt és zöldséget. Néhány kisebb karcolással, vágással számolhatnak 2016-ban.

Gondjaik lehetnek a vérszegénységből és bélrendszeri gyengeségből adódóan. Hát- és vállfájdalmakkal is küzdhetnek. Érdemes kipróbálniuk valamilyen alternatív gyógyító technikát, hogy mentális és fizikai egészségüket fenntartsák.

Étrend 2016-ban: mivel Föld jegyűek, a Bakok gyakran szembesülnek mirigyes rendellenességekkel. Ajánlott emiatt leveseket, teákat, gyümölcs- és zöldségleveket, párolt zöldségeket fogyasztaniuk. A gyorséttermi ételeket és sülteket inkább kerüljék.

Skorpió (október 24-november 21)

Egészségügyi szempontból a Skorpiók hát- és térdfájdalmakkal nézhetnek szembe 2016-ban. Emésztési problémákra is számíthatnak. Vigyázniuk kell szex közben, mert most könnyedén elkaphatnak valamilyen szexuális úton átadható betegséget. Egészségi állapotuk ettől eltekintve többé-kevésbé jónak mondható. Teljesítményük a munka terén kielégítő, sokkal produktívabbnak érezhetik majd magukat, mint az előző évben. Februárban ugyanakkor nem árt óvatosnak lenniük, ugyanis cukorbetegséggel, a pajzsmirigy hibás működésével, májfunkciókkal és gyomorral kapcsolatosan lehetnek gondjaik.

Nem árt óvatosnak lenniük, mert izomfájdalom, szalagsérülés, rándulás zavarhatja meg mindennapjaikat márciusban. Ám szerencsére nem fognak hosszú ideig vesződséget okozni. Némi idegrendszert érintő probléma is felütheti a fejét júliust követően. A stressz és a szorongás kifejti hatását.

Étrend 2016-ban: a vízjegyű Skorpiók általában vérrel kapcsolatos gondokkal küzdhetnek. Érdemes beiktatniuk idén étrendjükbe a babot és a gyümölcsöket. Az olajos ételeket, édességeket és a túl sok kenyeret nem árt mellőzniük fittségük, egészségük megőrzése végett.

egeszseges etelek3

Nyilas (november 22-december 21)

A Nyilasok számára 2016 alapvetően pozitív egészségügyi szempontból, ám oda kell figyelniük bizonyos „életmód betegségekre”. Vészharangokat szólaltathat meg például a megnövekedett vércukorszint, érdemes megvizsgáltatniuk magukat, mielőtt diabétesz alakul ki. Koleszterinproblémák is előfordulhatnak – ezt is figyelemmel kell kísérniük. Fontos a testsúlyt kontroll alatt tartani a fenti gondok elkerülése érdekében.

A Nyilasok éve kisebb betegségekkel lesz csak tarkított – a hölgyek ízületi problémákat tapasztalhatnak. A fittség, egészség megőrzése miatt lényeges a helyes étrend és a rendszeres sport. Izomgyulladással, ficamokkal is szembenézhetnek e jegy szülöttei 2016-ban, ezért érdemes valamilyen élvezhető testmozgást kitalálni, amivel formában tarthatják magukat.

Étrend 2016-ban: a Nyilasok általában dühös természetű, de lassú emberek, ezért a fűszeres és túl erős ételeket kerüljék. Ahogyan idén az éttermek sem igazán ajánlottak, jobb a finom, otthon készített ételeket előnyben részesíteniük.

Mérleg (szeptember 23-október 23)

Egészségügyileg az év nagy részében jó időszakra számíthatnak a Mérlegek. Személyiségük ragyog, varázsuk elbűvöli az embereket. Óvatosnak kell azonban lenniük a hízással és koleszterinszintjükkel, ami meglehetősen kellemetlen helyzetbe hozhatja őket. Februárban és márciusban különösen érdemes vigyázni. Idősebb Mérlegek komolyabb egészségügyi problémákkal szembesülhetnek áprilisig, majd szeptemberben ismét. Nagyobb testi változásokat jelez előre ugyanis számukra a 2016-os horoszkóp – fontos lenne megtanulniuk a mély légzés technikáját, a strapabíróbb idegrendszerért. Ajánlott az egészséges étrend bevezetése a megfelelően működő szervezet és ragyogó bőr érdekében.

Szerencsére, noha a diagnózis problémát jelezhet, a Jupiter hatásának köszönhetően az könnyen orvosolható lesz. Az idősebbek egészségéért kell inkább aggódni.

Étrend 2016-ban: a Mérlegek levegő jegyűek, természetüknél fogva kissé idegesek és szárazságtól szenvednek. Tápanyagban gazdag ételeket érdemes enniük, így például kelbimbót és túrót. A finomított cukrot lehetőleg iktassák ki étrendjükből!

Forrás: Tóth Eszter - napidoktor.hu