Hold szextil Merkúr (harmonikus együttműködés)
Ma fontos számunkra a kommunikáció, a beszélgetés. Olyan társaságba vágyunk, ahol információ éhségünket kielégíthetjük. Érzelmeinket ma könnyen öntjük szavakba, és szívesen is beszélünk az érzelmekről. Jó nap ez arra is, hogy házon kívül, társaságban élvezzük a kulináris örömöket.  A mai Nap nagyon alkalmas arra, hogy mozgásszervi panaszainkat gyógyteákkal, fürdőkúrával kezeljük. 
Hold kvadrát Mars (akadály, kényszer)

Lelkileg sérülékenyebbek vagyunk ezekben az órákban, így még a legkisebb kellemetlenséget is nehezen ússzuk meg sírás nélkül. Vigyázzunk arra, hogy másokkal legalább olyan tapintatosak legyünk, amilyet magunk is elvárunk embertársainktól.  Fogékonyak vagyunk a gyulladásos megbetegedésekre, különösen a gyomrunk, és a mellkasunk érzékeny. Érdemes a fizikai sérülések esélyét is a minimálisra csökkenteni. 
Hold szextil Vénusz(harmonikus támogatás)
Ennél a fényszögnél jól alakulnak szerelmi ügyeink, jó alkalmat kínál az esetleges problémák elsimítására. Kellemes hangulat, és vidámság jár át, kedvünk támad a szórakozáshoz. Ne engedjünk semmi olyan csábításnak, ami a lustaság felé húz, aktívan éljük meg a fényszög kínálta kellemes, örömteli órákat. Ez a fényszög állás, kedvező alkalmat kínál vesénk, és torkunk betegségeinek megelőzésére. Étrendünkben szerepeljen méz, hársfatea, és tartsuk melegen a derekunkat. 
Hold szextil Nap (harmonikus kiegészítés)

Ezekben az órákban testileg, lelkileg kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat, nem okoz gondot az érzelmek és a tudatos elhatározások összehangolása.  Szívesen segítünk másoknak, a jótékonykodás külön örömet okoz.

Forrás: